Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, “CTP-UBP olarak bu hükümete beklentiler üzerine geldik. Bunun bilincindeyiz. Halk bizden icraat bekliyor. Gereğini yapalım” dedi.

Oğuz, ülkede artık kimsenin hayal satamayacağını, reform yapmak gerektiğini belirterek “Bedel ödenecekse de ödenir. Ülke gerçeklerine göre hareket edilmelidir. Partizanlık yapanlar artık temizlenmelidir” diye konuştu.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Oğuz, Diyalog TV’ye konuk oldu ve soruları yanıtladı.

Oğuz, kamuda 13. maaşların ödenmesinin devletin yükümlülüğünde ve Anayasal bir hak olduğunu ifade ederek, “Maliye Bakanı ‘13. maaşları ödeyemedik, sıkıntımız var’ diyor. Aslında ‘Biz kendi kendimize yeteriz diyenler önümüzde durmasın’ demek istedi. 13. maaş yasal bir haktır. Kaynakların yüzde 90’ı hemen hemen maaşlara gitmektedir. Bu da gerçekten çok zordur” diye konuştu.

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz bir soruya karşılık “Yeni yatırım ve yeni istihdam şu anda olamayacağına göre, yap- işlet- devret modeli bu ülkenin kurtuluşunda, kalkınmasında bir yöntemdir. Devletin yatırım yapma imkânı olmadığına göre yeni yeni yatırımcıların ülkemize gelerek iş sahaları açması için gerekli çalışmalar hızlandırılmalıdır. Böylelikle istihdam olanakları da yaratılmış olacaktır” cevabı verdi.

Bakanların yenilenirken ve göreve gelirken hepsinin de idealinin “ülkeye hizmet” olduğunu ifade eden Oğuz, muhalefetteyken muhalefet görevini yaptıklarını şimdi de hükümette olduklarını ifade etti.

“SEÇİME GİTMEK ÜLKENİN KAYBINA OLUR”

Şimdi hükümete gelince de “niye durumları düzeltmiyorsunuz” diye sorulduğunu ifade eden Oğuz, şunları söyledi:

“Bir ayda durumlar düzelebilir mi? Artık vaat dönemi bitmiştir, icraat dönemi vardır. Biz UBP olarak herhangi bir seçime her zaman hazırız ama seçime gitmek ülkenin kaybına neden olacaktır. Seçim dönemlerinde 6-9 ay arası icraatlar kilitlenir ve durur. Ekonominin kaosa girmesine en büyük nedenlerden biri de budur diye düşünüyorum. Yapılacak işler siyasi partilerin iç sorunlarıyla bugünlere gelebilmiştir.

“KİMSE HAYAL SATAMAZ, REFORM LAZIM, BEDEL ÖDENECEKSE ÖDENİR”

UBP de zamanında kurultay hesaplarından dolayı bu ülkeye zarar vermiştir. Ben bunu söylüyorum. Siyasiler için TV’lere çıkıp konuşmak çok güzel. Ama gereğini yerine getirmek gerekir. UBP bu ülkeye hizmet için gelmiştir. Artık her şey gelişti. Artık gençlerimiz siyasi partilerin yaptığı icraata göre partisini seçiyor. Bu ülkede gerçek olan bir şey de artık kimse hayal satamaz. Reform yapmak lazımdır. Bedel ödenecekse de ödenir. Ülke gerçeklerine göre hareket edilmelidir. Partizanlık yapanlar artık temizlenmelidir. Benim partimde de partizanlık varsa bunları temizlemek de benim görevimdir.”

Devletin içinde “statüko” olduğunu ve bunları değiştireceklerini ifade eden Dursun Oğuz, “Söylenenler iktidara geldikten sonra yapılmıyorsa halk onu atar ve yenisini getirmesini bilir. Biz CTP-UBP olarak bu hükümete beklentiler üzerine geldik. Bunun bilincindeyiz. Halk bizden icraat bekliyor. Gereğini yapalım” dedi.