Mağusa İnisiyatifi, “iki lider tarafından  uzun bir süre önce karara bağlanan ve teknik komitelerde onaylanan Mağusa - Derinya kapısının açılması konusunda hükümetin isteksiz davrandığını” ileri sürdü.

İnisiyatif adına açıklama yapan Okan Dağlı, geçiş noktalarının açılması konusunda CTP-UBP hükümetinin herhangi bir girişim yapmamakta ısrar ettiğini iddia etti.

Ortak metin doğrultusunda güven yaratıcı önlemlerin hayata geçirilmesi başlığında şu ana kadar somut bir adım atılmadığını kaydeden Dağlı,  özellikle Mağusa Derinya kapısının açılmaması konusunda İnisiyatif ve bölge halkının hayal kırıklığı içinde olduğunu bildirdi.

Dağlı, “Özellikle Mağusa - Derinya geçiş noktası konusunda BM’nin de teyidi ile hiçbir sorunun kalmadığını, sadece geçişlerin açılması için hükümetlerce alt yapı sorununun bir an önce giderilmesinin beklendiği bir durumda, CTP-UBP hükümeti tarafından ciddi bir açıklama ve takvimlendirme yapılmamıştır.

Yaklaşık 4 ay önce kurulan ve takvimlendirdikleri sorunları dahi çözmede yetersiz kaldığını gözlemlediğimiz bir ortamda, hükümetin geçiş noktaları konusundaki irade eksikliği düşündürücüdür” ifadelerini kullandı.

Dağlı, Mağusa ve bölge halkının oldukça duyarlı olduğunu ve bu konuda adım atılmaması durumunda tıpkı mayıs ayında yapılan eylemde olduğu gibi siyasi parti ve siyasi eğilim gözetmeksizin  birlik içinde hareket edip gerekli tepkiyi ortaya koyacaklarını belirtti.