Duygu Alan

Dipkarpaz İlkokulu’nda öğretmenler ile okul müdürü arasında yaşanan sorunlar nedeni ile çalışma yaşamında uzun süredir devam eden huzursuzluk, okul müdürünün görev yerinin değiştirilmesi ile sona erdi.

Dipkarpaz İlkokulu Müdürü Davut Öksüzcan, bugünden itibaren Yedikonuk İlkokulu’nda görevine devam edecek.

Okul müdürünün görev yerinin değiştirilmesi ile birlikte Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) da Dipkarpaz İlkokulu’nda dün yapmayı planladığı uyarı grevini iptal etti.

Öğretmen eksikliği sorunu devam ediyor

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Havadis’e yaptığı açıklamada, Dipkarpaz İlkokulu’nda öğretmenler ile müdür arasında yaşanan sorunların okulda çalışma yaşamını bozduğunu, bu sebeple birçok öğretmenin okuldan ayrılmak istediğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na aylar önce Dipkarpaz İlkokulu’nda yaşanan sorunlarla ilgili gerekli uyarıları yaptıklarını kaydeden Elcil, ancak sorunun dün bakanlık gündemine alınıp değerlendirildiğini ve Dipkarpaz İlkokulu Müdürü Davut Öksüzcan’ın görev yerinin Yedikonuk İlkokulu olarak değiştirildiğini kaydetti.

Öksüzcan’ın görev yerinin değiştirilmesi üzerine Dipkarpaz İlkokulu’ndaki grev kararının da iptal edildiğini açıklayan Elcil, okuldaki öğretmen eksikliği sorununun ise halen devam ettiğini belirtti.