Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Umut Öksüzoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un Türkiye’den elektrik getirilmesiyle ilgili açıklamalarını eleştirdi.

Öksüzoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Atun’un verdiği demeçte uzun vadede Kıbrıs Türk halkının elektrik üretimine son verileceğini açıkladığını iddia etti.

Öksüzoğlu,  11 Ekim tarihinde imzalanan Enerji Protokolü’nün 6 ve 9’uncu maddelerine dikkat çekerek, protokolde “raporların yayınlanması ve bilgi paylaşımı” ile “gizlilik” başlıkları altında tarafların bilgiyi tek taraflı olarak paylaşmalarının yasaklandığını ileri sürdü.

Öksüzoğlu, “Sayın Bakan ‘KIB-TEK elektrik üretmeyecektir’ dediğine göre bu konuyu kendi aralarında çözümleyecekler, hiçbir makama bilgi vermeyebilecekler, karşı tarafın yazılı onayı olmadan KKTC Meclisi’ne bile bilgi ve hesap vermeden “ben yaptım oldu” diyerek her türlü denetimden de kaçabilecekler hayalleri kurmaktadır” iddiasında bulundu.

Konu ile ilgili endişelerini  daha önce de dile getirdiklerini belirten Öksüzoğlu, “Sayın Bakan “KIB-TEK özelleştirilmeyecek” derken KIB-TEK pratik olarak yok edilecek demek istemiş ve ne biz ne de halkımız anlamamış demektir…”  ifadelerini kullandı.