Başbakan Vekili, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, hükümete gelir gelmez yaptığı ilk icraatın Bakanlar Kurulu’nda bu yılın önceliğini Sağlık Bakanlığı’na vereceğini söylemek olduğunu belirtti. Denktaş, “Doktor ve hemşire alımını yapıyoruz diye sorunların bitmediğinin de bilincindeyiz” diye konuştu.

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Denktaş, Sağlık-Sen Başkanı Kemal Oktar ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Oktar, Başbakan Yardımcısı Denktaş’a sendikanın çalışmaları hakkında bilgi verirken sağlık sektörünün ciddi sıkıntılarla baş etme uğraşı içinde olduğunu dile getirdi.

Sağlıkta çok ciddi sorun ve sıkıntılar olduğuna değinen Oktar, ülkenin ekonomik anlamda içinde bulunduğu süreçleri yakından takip ettiklerini ancak sağlığın hiçbir zaman durağan olamayacağını ve hiçbir yatırımın bekletilemeyeceğinin de bilinmesini istedi.

OKTAR: “SAĞLIK SEKTÖRÜNDE ÇOK CİDDİ PERSONEL EKSİKLİĞİ VAR”

Doktorundan, hemşiresine, işçisinden teknik personeline kadar çok ciddi personel eksiklikleri olduğunu söyleyen Oktar, buna rağmen sağlık sektörünü ayakta tutmak için mücadele ettiklerini, özel sektörden destek aldıklarını ancak tüm bu eksikliklere yetişmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

En azından belli başlı can alıcı birimlerde kalıcı personelin sağlanmasının daha akılcı, daha uzun soluklu olabileceğini söyleyen Oktar, ancak bazı sendikaların dile getirdiği gibi “nereden bulursanız bulun” gibi bir yaklaşımlarının söz konusu olamayacağının altını çizdi.

Yaşanan ekonomik krizin asgari ücret düzeyinde çalışan insanlarda kan kaybına neden olduğunu da belirten Oktar, asgari ücretliyi kamuda çalışanlarla eşitleme tavsiyesinde de bulundu.

“BİZ ANADOLU HALKI İLE ET VE TIRNAK GİBİYİZ”

Ülkede uzunca bir zamandır “Türkiye düşmanlığı” yapıldığını savunan Oktar, sağlık çalışanları olarak daima, KKTC’yi kuranları şükranla andıklarını, Anavatan Türkiye’ye her zaman minnettar olduklarını belirtti.

Oktar, “Elbette Türkiye’deki siyasi düşünceler değişebilir. Elbette bizlere bize ters gelen düşünceleri zaman zaman eleştirebiliriz ancak o makamlarda oturanlara daima saygımız sonsuzdur. Biz Kıbrıs Türk halkı olarak, Anadolu halkı ile et ve kırnak gibiyiz” diye konuştu.

DENKTAŞ: “İLK İCRAATIM BAKANLAR KURULU’NDA BU YILIN ÖNCELİĞİNİ SAĞLIK BAKANLIĞI’NA VERMEK”

Başbakan Vekili, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise kabulde yaptığı konuşmada, sağlık sektöründeki sıkıntıların farkında olduklarını ve bu sıkıntıların giderilmesi için bir takım iyileştirmelere gittiklerini açıkladı.
 
Hükümete gelir gelmez yaptığı ilk icraatın Bakanlar Kurulu’nda bu yılın önceliğini Sağlık Bakanlığı’na vereceğini söylemek olduğuna değinen Denktaş, doktor ve hemşire alımlarını örnek gösterdi.

Denktaş, “Ancak doktor ve hemşire alımını yapıyoruz diye sorunların bitmediğinin de bilincindeyiz” diye konuştu.

Sağlığın ülkenin en önemli sorunu olduğu bilinciyle, Sağlık Bakanlığı’ndan talep geldiği müddetçe, talepleri karşılamaya çalıştıklarının altını çizen Denktaş, önümüzdeki yıl itibarı ile daha iyi bir sağlık sistemine geçileceğini müjdeledi.

“TÜRKİYE’DEN GELEN KAYNAKLARI DAHA VERİMLİ KULLANMAK YOLUNDA DA ADIM ATIYORUZ”

Tüm sektörlerin sorun ve sıkıntılarla mücadele ettiğini, hükümet edenler olarak kendilerinin de, bunun bilinciyle icraatları hayata geçirdiklerine vurgu yapan Başbakan Vekili Serdar Denktaş, tamamen ülke kaynakları ile az da olsa piyasaya para aktarıldığını söyledi.

Denktaş, Türkiye’den gelen kaynakları daha verimli kullanmak yolunda da adım attıklarını, bunu yaparak çarkların hızlı dönmeye başlayacağını ve herkesin hayatının daha da iyiye doğru gideceğine inanç belirtti.

“İŞİMİZ KOLAY DEĞİL AMA ZOR İŞLERİ SEVERİM”

İktidara gelir gelmez gerek Türkiye, gerekse KKTC’deki sıkıntılar nedeniyle şanssızlıkların peşlerini bırakmadığını söyleyen Serdar Denktaş “İşimiz kolay değil. Ama zor işleri severim” dedi.

Asgari ücret ve hayat pahalılığı konulara da değinen Denktaş, dünyanın her yerinde, asgari ücret tespitinde dört kişilik bir hanede, iki buçuk kişi çalışıyormuş gibi hesaplama yapıldığını, ancak KKTC’de özel sektörün bu ücreti dahi ödemekte zorluk çektiğini dile getirerek bu konuda bir formül yaratmaya çalıştıklarını aktardı.

Kamu çalışanlarına hayat pahalılığı artışı konusunda ise, 47/2010 kapsamında çalışıp aynı işi yapanlarla, öncesinde çalışanların arasındaki maaş farkını kapatmayı hedeflediklerinin altını çizen Denktaş, “Hedef eşit işe, eşit ücret verebilmek. Ama o noktaya ulaşmak için daha fazla uğraş gerekir” dedi.

Görüşmenin sonunda, Kemal Oktar, sağlık çalışanları adına Başbakan Vekili, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a plaket takdim etti.