Duygu ALAN

KKTC İçişleri Bakanlığı İskan ve Rehabilitasyon Dairesi Müdürlüğü’ne ait resmi evraka göre, Güzelyurt Meslek Lisesi’nin bulunduğu arazinin bir kısmı 2006 yılında Salih Güzeltaş isimli bir şahsa kiralandı.

Güzeltaş, 2006 yılında kirasında bulunan arazinin etrafını tel ile çevreledi, içerisine de küçük bir demir atölyesi inşa etti.

Salih Güzeltaş, geçtiğimiz aylarda kirasında olan arazi içerisindeki, eskiden Tarım Lisesi olarak kullanılan binayı da öğrenci yurdu yapmak üzere tadil edince okul idaresi ile yatırımcı arasında arazi kavgası başladı.
Güzelyurt Meslek Lisesi Müdürü Adnan Eraslan, arazinin ve söz konusu binanın okula ait olduğunu öne sürerken, Salih Güzeltaş, kirasında bulunan arazinin de binanın da Tarım Bakanlığı’na ait olduğunu iddia etti.

Eraslan: “Okul arazisi işgal ediliyor kimse müdahale etmiyor”

Güzelyurt Meslek Lisesi Müdürü Adnan Eraslan, Salih Güzeltaş isimli yatırımcı tarafından yurt yapılmak üzere tadil edilen binanın okula ait olduğunu öne sürdü.

Geçmişte söz konusu binasının Tarım Lisesi olarak kullanıldığını ve tadilat çalışması başlayıncaya kadar da okula ait kullanılmayan (masa, sıra, tahta gibi) bazı envanterlerin bu binada muhafaza edildiği kaydeden Eraslan, konu arazinin de binanın da Salih Güzeltaş tarafından işgal edildiğini iddia etti.

Ayrıca ortada bir de “sahte evrak” olduğunu öne süren Eraslan, İçişleri Bakanlığı’nda ve Güzelyurt Meslek Lisesi okul idaresinde bulunan evrakta; kiralanan araziye ilişkin kira süresinin de 1 yıl olduğunu, ancak Güzeltaş’ın devletin diğer kurumlarında işlem yaptırdığı evrakta kira süresinin 99 yıl olarak belirtildiğini öne sürdü.

Eraslan ayrıca Güzeltaş’ın kirasında olan yerden daha fazla araziyi kullanımına aldığını iddia etti.

Konu ile ilgili Havadis’e konuşan Okul Müdürü Adnan Eraslan, “Güzelyurt Meslek Lisesi arazisinde bulunan küçük bir dükkan 2006 yılında Salih Güzeltaş’a kiralandı. Ancak Güzeltaş, kirasında olan yerden daha fazla araziyi ve okula ait bir binayı işgal etti. Konu gerek İçişleri Bakanlığı gerekse Milli Eğitim Bakanlığı’nın bilgisinde. Ancak işgale müdahale eden olmadı” dedi.

Güzeltaş: “Elimde Bakanlar Kurulu kararı var”

Salih Güzeltaş, okula ait araziyi ve binayı işgal ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.
Güzeltaş, elinde Bakanlar Kurulu kararı olduğunu ve Bakanlar Kurulu kararına göre, ne kirasında bulunan arazinin ne de tadil ettirdiği binanın Güzelyurt Meslek Lisesi’ne ait olmadığını kaydetti.
Salih Güzeltaş, gerek kirasındaki arazinin gerekse konu binanın Güzelyurt Meslek Lisesi Müdürü Adnan Eraslan tarafından kullanılmak istendiğini bu tür tartışmaların da bu sebepten ortaya çıktığını ileri sürdü.

“Hiçbir kuruma sahte evrak beyan etmedim”

Salih Güzeltaş, resmi evrakta sahtecilik yapıldığı yönündeki iddialar karşısında ise şok olduğunu belirterek, kendisinin elindeki resmi evraklara göre kira süresinin 1 yıl olduğunu ve 2006 yılından bu yana her yıl sözleşmenin yine 1 yıllık kiralanması doğrultusunda yenilendiğini kaydetti.

Hiçbir resmi kurumda veya kuruluşta sahte evrak beyan etmediğini kendisinin elinde de böyle bir evrak olmadığını öne süren Güzeltaş, “Ortada bir sahte evrak var ise bunu iddia sahibine sormak lazım” dedi.

Güzeltaş, “2006 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile şahsıma kiralanan arazi içerisindeki binayı geçtiğimiz aylarda tadil etmek üzere çalışma başlatacağımda okul müdürü Adnan Eraslan’a gittim ve binanın kiramda olduğunu, tadil edeceğimi dolayısıyla içerisindeki okula ait eşyaları alması gerektiğini söyledim. Sayın Eraslan da benden buranın kiramda olduğunu ispatlayan bir belge istedi ben de verdim. Fotokopisini istedi, evrakım sahte olmadığı için gayet rahat verdim. Benim elimdeki evrakta kira süresi 1 yıldır. Kira süresi 99 yıl olan bir evraktan haberim yok. Hiç öyle bir evrak görmedim” diye konuştu.