Gazimağusa’da hasar yaparak 4 ayrı okula giren ve nakit para, laptop, cep telefonu ile DVD oynatıcısı çaldığı belirlenen Fehmi İlişen ile Hasan Şahan dün yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Nadire BAHADİ

Bina açma, kasti hasar ve sirkat suçlaması ile haklarında dava açılan İlişen ile Şahan, hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

İlişen’in tutuklu, Şahan’ın tutuksuz yargılanması talep edildi

Olay ile ilgili mahkemede ifade veren polis memuru Osman Örs, zanlıların 26-27 Nisan 2015 tarihinde Gazimağusa’da 4 ayrı okula hasar vererek girdiğini ve okullar içerisinde muhafaza edilen 710 TL nakit parayı, 2 adet laptopu, 1 adet DVD oynatıcısını ve 2 adet cep telefonunu sirkat ettiğini açıkladı. İlişen ve Şahan’ın 27 Nisan tarihinde tespit edilip tutuklandığını söyleyen polis memuru, çalınan 2 adet laptop, 1 adet cep telefonu, DVD oynatıcısı ve 540 TL’nin zanlıların tasarrufunda bulunduğunu açıkladı. İlişen’in hakkında benzeri davaların bulunmasına rağmen zanlının suç işlemeye devam ettiğini söyleyen Örs, İlişen’in tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmesini talep ederken, Hasan Şahan’ın ise teminata bağlanmasını talep etti.

Teminatı yerine getiremedi

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu, polisin cezaevi talebi doğrultusunda Fehmi İlişen’in 45 gün cezaevine gönderilmesine karar verirken, davaları görüşülünceye dek teminata bağlanması talep edilen Hasan Şahan’ın ise yurt dışına çıkışının yasaklanıp seyahat belgelerine el konulmasına ve KKTC vatandaşı 2 kişinin 50’şer bin TL’lik kefalet senedi ödemesi yönünde karar verdi. Mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiremeyen Hasan Şahan, Fehmi İlişen ile birlikte cezaevine gönderildi.