Rahme Çiftçioğlu

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Haspolat İlkokulu’ndaki idari sorunlar yaşandığını ve bunun okuldaki çalışma huzurunun bozduğunu söyledi.

Bu konuyu daha önce de gündeme getirdiklerini kaydeden Elcil, eğitim-öğretim döneminin sonuna yaklaşıldığını ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın konu hakkında herhangi bir soruşturma yapmadığını savundu.

“Okul müdürü icraatlarıyla öğrencileri rencide ediyor, öğretmenleri polise şikayet ediyor, polis okula gelip soruşturma yapıyor” diyen Elcil, “Bunlar okul atmosferinde olmaması gereken olaylar. Sorun azalacağına aratıyor. Eğitim Bakanlığı bizim duyduğumuz rahatsızlığın binde birini duysaydı bu sorun çoktan aşılırdı” şeklinde konuştu.

KTÖS yetkilileri bugün Haspolat İlkokulu’nun önünde okul öğretmenlerinin ve bir velinin katılımıyla basın açıklaması yaptı.

“OKUL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINSIN”

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, buradaki konuşmasında, “Bu okulda çalışma huzuru yoktur. Okul müdürü bu okuldan derhal alınmalıdır. Gereği yapılmazsa eylemlerin dozunu artıracağız” dedi.

Okulda herhangi bir eylem ve grev uygulamadıklarını, öğrencilerin mağdur olmasını istemediklerini söyleyen Elcil, Eğitim Bakanı’nın bu konuyla ilgili çalışma yapmasını istedi.

Elcil, “Bu konuyla ilgili çalışma yapılmadığı takdirde okulun senenin sonunu bulması gerçekten zor, önümüzdeki yıl açılması da imkansız duruma gelecek” dedi.

1461236409.jpg

Okul müdürünün bir haftadır okula gelmediğini de savunan Elcil, eğitim saatleri içinde okulda inşaat yapıldığını belirterek, “Okul öğretmenleri bu inşaatın kimin tarafından başlatıldığını dahi bilmiyor” şeklinde konuştu.

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, okuldaki güvenlik kameralarının yönünün bir öğrenci tarafından değiştirildiğini ve müdürün bunu yaptığı iddia edilen öğrenciyi dama çıkarıp tatbikat yaptırdığını savundu.

Elcil, “Çocuğu aşağılayarak dama çıkarmak olacak bir şey değil. Bu konunun da üzerine gidilmesi gerek. Velimiz de şikayetçi” dedi.

Şener Elcil, birçok velinin de okul müdüründen şikayetçi olduğunu ancak çocukları zarar görmesin diye kamuoyunun önüne çıkmadığını söyledi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, öğretmenlerin köy muhtarı tarafından hakarete uğradığını da savunarak, bu konunun mahkemeye intikal ettiğini belirtti.

VELİ ABDULLAH ÇOBAN DA KONUŞTU

Haspolat İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi İsmail Çoban’ın velisi Abdullah Çoban da bir konuşma yaparak, okul müdüründen şikayetçiyi olduğunu söyledi.

Okul müdürünün yönü değişen güvenlik kamerası nedeniyle oğluna tatbikat yaptırdığını savunan Abdullah Çoban, “Müdür çocuğumu hırpaladı. Bütün okul arkadaşlarının önünde onu, bir buçuk inçlik bir borudan, ne merdiven ne de başka bir koruma olmadan dama çıkarttı. Hem de o yağmurlu günde. Çocuğumun ayağı kaysaydı ve damdan düşseydi bunun hesabını kim verecekti?” diye sordu.

1461236411.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere birçok yere şikayette bulunduğunu ancak “kimi kime şikayet ediyorsun” tarzı tepkilerle karşılaştığını savunan Abdullah Çoban şunları söyledi:

“Çocuğumun hakkını aramam suç mu? Suçsa, kabul ediyorum. Müdür çocuğumdan şikayetçiyse onu da kabul ediyorum. Okulda bir hasar varsa ne pahasına olursa olsun ödemeyi de kabul ediyorum. Ama yetkililerden isteğim şudur; müdürün yaptığı yanına kalmasın. Burada ciddi bir ihmal var.”

Abdullah Çoban, oğlu İsmail Çoban’ın bu olaydan çok etkilendiğini ve okula gitmek istemediğini söyledi.

7 çocuk sahibi olduğunu ve 4’ünün Sosyal Hizmetler Dairesi’nin gözetiminde tutulduğunu söyleyen Abdullah Çoban, “Ben bir çobanım. Ve hayatımdan bezmişim. Baskı altındaydım. Sosyal Hizmetler Dairesi zaten 4 çocuğumu benden aldı. Bana verilen sözler de tutulmadı. ” dedi.