Nadire Bahadi

Havadis’te önceki gün yayımlanan “Para talebi karne keyfini kaçırdı” başlıklı haberde karneler ile birlikte dağıtılan bildiride ara kayıt döneminde velilerden 150 TL talep edilmesi ile ilgili Çanakkale Ortaokulu Müdürü Emin Özkalp konuştu. Devlet okullarındaki ihtiyaçlar için bakanlığı beklemekle eğitim yapılamayacağını söyleyen Özkalp, “eğitimde kaliteden taviz vermem” dedi. Para talebi ile ilgili velilerin iddialarını da yanıtlayan Özkalp, alınan tüm ücretler karşılığında makbuz yazıldığını ve okulda kardeş indirimi uygulanarak sadece 1 öğrenci için ücret alındığını kaydetti.

Özkalp: “Bu devletin ayıbıdır”

Ara kayıt döneminde talep edilen 150 liranın yıl içerisinde öğrenciler için yapılacak olan okul kimlik kartı, vesikalık fotoğraf, okul dergisi, okul gezisi gibi etkinlikleri karşılamak amacı ile talep edildiğini belirten müdür Emin Özkalp, bunun ara kayıt döneminde talep edilme sebebinin yıl içerisinde ders saatlerine engel olmasını engellemek olduğunu söyledi. Okulda bu tür hizmetlerden yararlanmak istemeyen öğrencilerin bu ücreti ödemekte zorunlu olmadığını belirten Özkalp, “ Bu devletin ayıbıdır. Bakanlık devlet okullarının hiçbir giderini karşılamıyor. Bu okulda eğitimin sürdürülebilmesi için canla başla uğraşıyoruz” dedi. Kayıt ücreti alınmasının yasada yeri olmadığı için 4 yıldır kayıt ücreti alınmadığını söyleyen Özkalp, velilerden bir kereye mahsus dönem başında eğitim gider ücreti olarak ücret talep edildiğini çünkü öğrencilerin kışın sıcak sınıflarda eğitim yapabilmesinin, sağlıklı okul tuvaleti kullanmasının ve temiz bir okulda eğitim görmesinin de bütçe gerektirdiğini kaydetti.

“Çocukların güvenliği çok önemli”

Son dönemlerde artan madde bağımlılığı ve satışı olaylarından okul öğrencilerini uzak tutmanın okul idaresinin asli görevi olduğunu ifade eden Çanakkale Ortaokulu Emin Özkalp, okul öğrencilerinin güvenliği açısından okula güvenlik görevlisinin istihdam edilmesi gerektiğini vurguladı. Bunun için defalarca ilgili makamlara dilekçe yazdığını ifade eden müdür Özkalp, taleplerine cevap verilmediğini ancak çevredeki tehdidin çocuklar için her geçen gün arttığını kaydetti. Talep edilen ücretin içerisinde yine okulda eğitim gören çocukların güvenliği için istihdam edilecek güvenlik görevlisinin de olduğunu söyleyen Özkalp, “ Çanakkale Ortaokulu Nisan ayında Temel Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hijyen ve temizlik dallarında birinciliğe laik görüldü. Çocuklarımız için elimizden geleni yapıyoruz” deyerek eğitimde kaliteden taviz vermeyeceğini bir kez daha vurguladı.