VELİLER İSYANDA: Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’ndaki öğretmen eksiklerinin giderilmesi için eylem yapan veliler mevcut öğretmenlerin de başka okula gönderildiğini öğrenince şok oldu. Okuldaki 4 öğretmenden biri Erenköy Lisesi’ne gönderildi

Ceren ÖZBİL

Öğretmen, müdür ve müdür muavin eksikleriyle açılamayan recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda bulunan dört öğretmenden bir tanesi Erenköy Lisesi’ne gönderildi. Öğretmen kadrosu 18 olan okulun öğretmen eksiklerinin tamamlanması yerine mevcut öğretmenlerinin de başka okula gönderilmesi veliler için bardağı taşıran son damla oldu.

18 öğretmen kadrosu olan okulda sadece 3 öğretmen kaldığına dikkati çeken veliler, okulda bulunan 4 öğretmenden birinin de görev yerinin değiştirilmesini kendileri ile dalga geçilmesi olarak değerlendirdi.

Havadis’e konuşan Okul Aile Birliği Asbaşkanı İzzet Duran, pazartesi Lefkoşa’ya gelerek Başbakan Yardımcılığı önünde yumurtalı eylem yapacaklarını açıkladı.

“Yorgancıoğlu ve Denktaş da istifa etsin”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifa etmesini çok doğru ve takdir edilmesi gereken bir davranış olarak değerlendiren Duran, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın da istifa etmesi gerektiğini söyledi. Duran, Denktaş’a çağrı yaparak fazla öğretmen olan okulları, evlerinde oturup maaş alan öğretmenleri ve kamu çalışanlarının maaşlarını açıklamasını istedi.

“Bizi adam yerine koymuyorlar”

Dipkarpaz’daki okullarda bulunan öğretmenlerin ayni eğitim yılı içinde başka okullara aktarılmasının bölge halkına hakaret olduğunu söyleyen Duran, “Bizi adam yerine koymuyorlar” dedi. Duran, şu şekilde konuştu:

“Bu bizimle alay etmektir. Zaten okulda 4 öğretmen var, dersler başlayamadı. Olan öğretmenlerden bir tanesi de başka okula aktarılıyor. Eğer bu sorunları çözmeyeceklerse köyümüze uğramasınlar. Dibimizdeki Rum okulunda bu sıkıntılar yaşanmıyor.”