HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, ilkokullarda sorunların aynen devam ettiğini söyledi. Elcil, “İlk ve orta dereceli okullar yeni eğitim yılına yine büyük sıkıntılarla giriyor. Hükümet ise sorun çözmek zihniyetinden çok uzak” dedi

Duygu ALAN

2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili pazartesi günü çalacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilkokulların büyük çoğunluğu yeni ders yılına ciddi sıkıntılarla başlayacak.
Ülke genelindeki ilkokullarda halen 4 müdür, 7 müdür muavini muavinine, 47 de öğretmene ihtiyaç var.
İlkokullarda inşaata dayalı altyapı eksikliklerinin giderilmesi hususunda da hükümet 48 okulda henüz bir adım atmadı.
Şht. Tuncer İlkokulu ve Y. Boğaziçi İlkokulu’nda ise 1 Eylül 2014 tarihinde başlatılan inşaat çalışmaları halen devam ediyor.

Elcil: Eğitimden 2 ay daha tasarruf edilecek
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Yeşilyurt İlkokulu, Gemikonağı İlkokulu, İnönü İlkokulu ve Gazi İlkokulu olmak üzere bugün itibarı ile 4 okulda müdür olmadığını kaydetti.
İlkokullarda 7 müdür muavinine ihtiyaç olduğunu kaydeden Elcil, toplamda 47 öğretmene ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Şener Elcil, “Bu yıl için 47 öğretmene ihtiyaç var. Ancak 10 öğretmen kadrosu için münhal açıldı. Bu 10 öğretmen kadrosu için de yazılı sınav 17 Eylül 2014 tarihinde yapılacak” dedi.
Yeni ders yılının ise pazartesi günü çalacağını belirten Şener Elcil, “Müdür ve müdür muavini kadroları zaten doldurulmadı. 47 öğretmen talep ettik 10 münhal açıldı. 10 öğretmen için de sınav tarihi olarak 17 Eylül belirlendi. Sınavın sonuçlandırılması, bayram tatili derken 10 öğretmenin atanması ve göreve başlaması da 25 Ekim’i bulacak, böylece devlet 2 ay daha eğitimden tasarruf etmiş olacak” diye konuştu.

48 okula el değmedi
İlköğretimde inşaata dayalı altyapı eksikliklerinin de aynen devam ettiğini dile getiren KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, bu yıl tadil edilmesi gereken 50 okuldan 48 tanesine henüz çivi bile çakılmadığını belirtti.

Şener Elcil, Şht. Tuncer İlkokulu ve Y. Boğaziçi İlkokulu’nda ise 1 Eylül 2014 tarihinde başlatılan inşaat çalışmalarının halen devam ettiğini belirtti.
Elcil, iki okulda çalışmaların pazartesi gününe kadar tamamlanması gerektiğini kaydetti.

İşte tadil edilmesi gereken 48 okul
Mağusa Özel Eğitim Merkezi, Hamitköy İlkokulu, Gazi İlkokulu, Çağlayan İlkokulu, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu, Alayköy İlkokulu, Lapta İlkokulu, Alasya İlkokulu, Ağırdağ -Dağyolu İlkokulu, Çatalköy İlkokulu, Esentepe İlkokulu, 23 Nisan İlkokulu, Erdal Abit İlkokulu, Yedidalga İlkokulu, Girne Karakum Anaokulu, Girne Bölgesi Dört yaş ihtiyacı için ek okul inşası, Mağusa Bölgesi Dört yaş ihtiyacı için ek okul inşası (kullanılabilecek bina mevcuttur) Haspolat İlkokulu, Alsancak İlkokulu, Şht. Ertuğrul İlkokulu, Gelibolu İlkokulu, Şht. Yalçın İlkokulu, Yeniyüzyıl İlkokulu, Gaziköy Anaokulu, Beyarmudu İlkokulu, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu, Gönyeli İlkokulu, Görme Engelliler Okulu, Polatpaşa İlkokulu, Şht. Osman Ahmet İlkokulu, Dörtyol İlkokulu, Eşref Bitlis İlkokulu, Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu, İnönü İlkokulu, Tatlısu İlkokulu, Türkmenköy İlkokulu, Dikmen İlkokulu, Gaziveran Anaokulu, Büyükkonuk İlkokulu, Çayırova İlkokulu, Atatürk Öğretmen Akademisi, Şht. Hasan Cafer İlkokulu, Barış İlkokulu, Girne Maarif Anaokulu, Şht. Doğan İlkokulu, Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi, Şht. Menteş Zorba İlkokulu, Kumyalı İlkokulu.