HER ALANDA SIKINTI: Rauf Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu’nda 2 sınıf, 1 bilgisayar, 1 müzik ve 1 de modelaj resim öğretmeni eksikliği hala giderilmedi. Okulda ulaşım ve temizlik personeli konusunda da ciddi sıkıntılar yaşanıyor

İlköğretimi bağlı tüm devlet okulları ile birlikte Rauf Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu’nda da 15 Eylül’de yeni eğitim ve öğretim yılına başlandı. Ancak okulun öğretmen kadrosu hala tamamlanmadı. Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu’nda hala 2 sınıf, 1 bilgisayar, 1 müzik ve 1 de modelaj resim öğretmeni eksikliği var. Ayrıca ulaşım sıkıntısı ve temizlik personeli sorununa da hala çözüm bulunmadı.

Ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanıyor…
Rauf Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu’nda yaşanan öğretmen sıkıntısının yanında ulaşımda da ciddi sıkıntılar var. Yıllardır görme engelli öğrencileri devlet okullarından Rauf Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu’na taşıyacak bir servis konulmadı.

Kendi olanaklarıyla temizlik personeli çalıştırıyorlar…
Derneğin halktan aldığı destekle yıllardır ayakta tutulmaya çalışılan Rauf Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu’na 2004 yılından beri temizlikçi de verilmedi. Kıbrıs Türk Görmezler Derneği kendi olanaklarıyla okulun temizlik ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

Bakanlıktan randevu almaya çalışıyorlar…
Maliye Bakanı ile dün görüşen Kıbrıs Türk Engeliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, Milli Eğitim Bakanı’ndan da sorunları aktarmak için randevu almaya çalıştıklarını ancak kendilerine bir türlü randevu verilmediğini anlattı. Okulun Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olduğuna dair protokol yaptıklarını hatırlatan Yücetürk buna rağmen devlet yetkililerinin okulla üvey evlat muamelesi yaptığını söyleyerek isyan etti.

“En azından branş öğretmeni verilsin”
Yücetürk, özellikle 1 bilgisayar, 1 müzik ve 1 de modelaj resim öğretmeni eksikliğinin okul için çok ciddi bir sorun olduğuna değindi. Özellikle branş öğretmeni eksikliklerinin bir an önce tamamlanması gerektiğine işaret eden Yücetürk, ülkede bu alanlardan mezun öğretmenler bulunduğunu hatırlattı.

Yücetürk: Verilen sözler tutulmalı
Yücetürk, protokol doğrultusunda okulun öğretmen ve temizlik personeli ihtiyacının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanması gerektiğini ancak bir tülü bu sorunun çözülmediğini anlattı. Yücetürk, “Devlet Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu’na üvey evlat muamelesi yapıyor” diyerek, okulda 2 sınıf öğretmeni, bir bilgisayar öğretmeni, bir müzik öğretmeni ve bir modelaj resim öğretmeni eksiği olduğunu açıkladı.

Rauf Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu’nda ulaşımda da büyük sıkıntı yaşandığından söz eden Yücetürk, “Okulda 14 öğrencimiz var. Kaynaştırılmış eğitim verildiği için ulaşımda da büyük sıkıntı yaşıyoruz. Öğrenciler sabahları normal okullara gidip sonra bize geliyor. Özel eğitim okullarının hemen hemen hepsinde bu problem var. Ancak kısmen çözüldü. Bizde ise her yıl çözülecek sözü verilmesine rağmen bir türlü çözülmedi. Bir görme engelli öğrenci bu nedenle okula gelemiyor. Acil olarak şoför ve servise ihtiyacımız var” dedi.