Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da Alasya İlkokulu’nda dün saat 11.00 sıralarında yaşanan talihsiz olay, başta 9 yaşındaki Serap Dalkıran’ın ailesi olmak üzere, bölgede büyük korkuya neden oldu. Arkadaşı ile beraber teneffüs saatinde oyun oynayan minik Serap’ın üzerine, aniden kırılan sınıf kapısının camı düştü. Camı son anda farketmesine rağmen kaçamayan minik Serap, yüzünden yaralanarak Gazimağusa Tıp Merkezi’ne  kaldırıldı. Hastanede tedavisi yapılan minik Serap daha sonra taburcu edildi.

Ali Dalkıran: Tamamen güvenlik zafiyeti

Diyalog muhabirine yaşanan olayı aktaran minik Serap’ın babası Ali Dalkıran, kızının saat 11 sıralarında, sınıf kapısının yanında olduğu esnada, kapının aniden kırılan camının üzerine düşmesi sonucu yaralandığını söyledi. Olayı saat 11.30’da öğrendiklerini ve kızının kaldırıldığı hastaneye koştuklarını anlatan Dalkıran, kızını kanlar içerisinde görünce şok olduğunu söyledi. Okula gittiğini ve okul idaresine durumu aktardığında, “teneffüs saati oldu göremedik” cevabını aldığını belirten Dalkıran, “teneffüs saati okulda nöbetçi öğretmen bulunmuyor mu, kızım yaşanan kazayı ucuz atlattı ancak daha kötüsü de olabilirdi” diyerek yaşanan güvenlik zaafiyetinden yakındı. Kızlarını gönderdikleri okulda can güvenliğinden endişe etmek istemediklerini de belirten Dalkıran, konunun sonuna kadar takipçisi olacağını vurguladı.

Kızım kanlar içerisinde müdür odasına kadar gitti

Kızının olayın ardından kanlar içerisinde metrelerce ileride bulunan müdür odasına kadar yürüdüğünü ve kendisini hiçbir öğretmenin farketmediğini de belirten Dalkıran, “kızım kanlar içerisinde yürüyor ve kendisini farkedebilen bir tane bile öğretmen yok, büyük rezaler” şeklinde konuştu. Dalkıran, ayrıca kapı camını dutması gereken 4 demir olması lazımken, konu kapı da sadece 3 tane demirin bulunduğunu ve bunun da başlı başına bir güvenlik zaafiyeti olduğunu ifade etti.

Ben gidene kadar camı ortadan kaldırdılar

Okula gidene kadar kızının üzerine düşerek parçalanan camı ortadan kaldırdıklarını savunan Dalkıran, “kızımdan çok camı ortadan kaldırmayı düşünmüşler” diyerek tepkisini dile getirdi.