Pelin Yükselay DAL

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrenciler dün karnelerini alarak yaz tatiline başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı Genel Ortaöğretim ve Mesleki Teknik Öğretim Daireleri’ne bağlı ortaokul ve liselerde 2013-2014 Akademik Yılı’nda toplam 18 bin 526 öğrenci ile özel orta eğitim kurumlarında toplam 3 bin 112 öğrenci karne aldı.
Diyalog muhabiri dün karne dağıtılan liseleri ziyaret ederek öğrencilerin gelecekle ilgili hayallerini ve yaz tatilini nasıl geçireceklerini sordu. Hemen hemen her öğrencinin üniversite hayali var. Ancak hayallerini sadece okulda verilen eğitimle gerçekleştiremeyeceklerine inanıyorlar. Bu yüzden neredeyse her öğrenci, dershane desteği alacaklarını belirtiyor. Bunun yanı sıra öğrencilerin çoğu yaz tatilini çalışarak geçireceğini söyledi.

Öğrenciler ne dedi?

Rüya Çalışkanlar: 10. Sınıfı yeni bitirdim, 11. Sınıf olacağım. İleride İngiltere’de İngiliz Dili ve Edebiyatı ya da İngilizce öğretmenliği okumayı düşünüyorum. Yaz tatilini çalışarak geçireceğim.

İzlem Tarkuç: Bu yıl 10. Sınıfı bitirdim. Benim eğitim sistemindeki eksikliklerden dolayı lise döneminde 3 yıllık bir kaybım oldu. İlerde Kıbrıs’taki herhangi bir üniversitede İngilizce öğretmenliği okumak istiyorum. Bu yüzden de ileriki senelerde dershane desteği alacağım. Yaz tatilini de çalışarak geçireceğim.

Dehan Çeliktaş: Önümüzdeki yıl 11. Sınıfa gideceğim. Hayalimde reklamcılık ya da öğretmenlik mesleği var. Üniversiteyi Türkiye’de okumak istiyorum.  Okumuş olduğum lise buna yönelik eğitim veriyor zaten. Ancak seneye dershane desteği de alacağım. Dershane olmadan, olmaz. Yaz tatilini de çoğunlukla babamın iş yerinde ona yardım ederek geçireceğim. Bundan arta kalan zamanlarımda da tatilin keyfini çıkaracağım.

Tolga Yeşil: Ben ilerde eğitim hayatıma Türkiye’de devam edip, müzik öğretmeni olmak istiyorum. Bu hedefe ulaşabilmek içinde 11. sınıfa başlamadan, bu yazdan itibaren dershaneye başlayıp, lise bitene kadar bunun için çalışacağım. Dershaneye gitmeden hedefime ulaşamayacağımı düşünüyorum.

Sema Oduncu:  Ben gelecekte pilotaj eğitimi alarak pilot olmak istiyorum. Bu hedefime ulaşabilmek için de gelecek yıllarda dershane desteği alacağım. Yaz tatilini de uyuyarak ve dinlenerek geçirmek istiyorum.

Hüsne Cemiloğlu: Ben sayısal bölümde okumayı tercih ettim çünkü ilerde Tıp okuyup doktor olmak istiyorum. İlerde dershaneden de alacağım destekle bu hedefime ulaşabileceğimi düşünüyorum. Yaz tatilini de çalışarak geçireceğim.

Tuğrulşan Günay: Ben eğitimime Kıbrıs’ta, Girne Amerikan Üniversitesi’nde devam etmek istiyorum. Ne eğitimi almak istediğime ise henüz karar vermedim. Yaz tatilini de Trabzon’da geçireceğim

Mustafa Günlü: Ben ilerde beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum. Bu hayalimi gerçekleştirebilmek içinse Girne Amerikan Üniversitesi’ni tercih edeceğim. İlerleyen yıllarda eğer gerekirse bunun için dershane desteği de alacağım. Yaz tatilini ise Türkiye’de tatil yaparak geçireceğim.
Ergün Özyiğit: Hayalimde futbol öğretmeni olmak var ancak bunu başaramazsam beden öğretmenliği okumayı düşünüyorum. İleriki yıllarda hayallerimi gerçekleştirebilmek için dershaneden yardım da alacağım. Yaz tatilimi de arkadaşlarımla gezerek geçireceğim