İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü tarafından okul çevrelerinde uyuşturucu satışını engellemek için motorize ekipler oluşturuldu. Çocuklarının artık daha güvende olduğunu belirten veliler ise uygulamaya tam not verdi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, başlattıkları uygulama için İstanbul genelinde 30 adet motorize ekip oluşturdu. Okul çevrelerinde uyuşturucu trafiğini engellemek için oluşturulan motorize ekipler gün boyu okulların çevresini denetleyerek ve öğrencilerin güvenliğini sağlayacak. Narkotik ekiplerinin motorlu olması, hızlı hareket etme ve müdahale bakımından avantaj sağladığı belirtildi. Motorize ekipler, okul yöneticilerine, öğrencilere, ve velilere yeni uygulamayı anlatarak koordineli bir çalışma yapmayı hedefliyor.

Uyuşturucu ile etkin mücadele eden narkotik ekipleri tarafından uygulamaya sokulan motorlu ekipler vatandaşlardan tam not aldı.

Yeni uygulamayı çok başarılı bulduğunu ifade eden Gökhan Hızlan isimli bir vatandaş, "Geçen yıllara göre bu uygulama çok daha iyi. Sene başından beri okul giriş ve çıkışlarında emniyet yetkililerimiz burada olmaya çalışıyorlar. Öğrencilere göz kulak oluyorlar. Yeni uygulamayla motorlu ekipler çok daha iyi. Önceden ekipler araçla geliyorlardı. Araçla koşan bir insanı takip etmek daha zordur. Ama motorla yakalamak ve müdahale etmek çok daha hızlı ve seri şekilde başarılı olunuyor" şeklinde konuştu.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER DE MEMNUN

Polis ekiplerinin yeni uygulamasını beğendiğini ifade eden bir öğrenci,"Bizim güvenliğimiz için bu uygulama çok iyi oldu. Polis

ekipleri bizi bilgilendiriyorlar. Okulun çevresinde olmaları bizi güvende hissettiriyor" dedi.

Emniyetin yeni uygulamasından memnun olan bir okul yöneticisi,"Bu uygulamanın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Araçlı uygulama döneminde trafik sebebiyle aksaklıklar oluyordu. Ama motorlu ekipler çok güzel bir uygulama. Biz eğitimciler olarak bu uygulamanın devam etmesini isteriz. Okul çevrelerinde polislerin olması çok güzel. Emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum. Bu uygulama sayesinde öğrenciler ve biz eğitimciler kendimizi güvende hissediyoruz" ifadelerini kullandı.