Milli Eğitim Bakanlığı ile Decomar Mermer ve Granit Şirketi arasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kontrol ve yönetimindeki okullarda lavabo, mutfak ve laboratuar kullanımı için ihtiyaç duyulan bankoların yapımı amacıyla 2014 yılında imzalanan protokol gereğince ilk proje tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, proje kapsamında yapılan Lefkoşa 9 Eylül İlkokulu tuvaletlerinin lavabo ve tezgâhları, Decomar şirketi direktörü Kemal Uyumsal tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Donatım ve İnşaat İşleri Şube Amiri Fuat Çelebi’ye teslim edildi.

Teslim sırasında konuşan Decomar Direktörü Kemal Uyumsal, şirket olarak banko tezgahlarının, okullarda kullanılarak, öğrencilerin hijyen ortamda eğitim görmelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Uyumsal, sırada Kumyalı İlkokulu ve Gönyeli İlkokulu bulunduğunu, ardından da tüm okullarda bu projenin uygulanarak teslim edileceğini açıkladı.

DAHA SAĞLIKLI VE HİJYEN ORTAMDA EĞİTİM OLANAĞI

Decomar Şirketi’nin protokol gereği projesi tamamlanan tuvalet tezgâhlarını teslim alan Milli Eğitim Bakanlığı Donatım ve İnşaat İşleri Şube Amiri Fuat Çelebi de yaptığı konuşmada, Decomar Şirketi’ne bakanlığı adına teşekkür ederek, bu örnek davranışın, öğrencilere daha hijyen ve sağlıklı bir ortamda eğitim imkanı sağlayacağını söyledi.

Çelebi, Decomar Şirketi’nin sosyal sorumluluk projesinin de tüm özel şirketlere örnek olmasını ve bu tip projelerin devamını diledi.

1422357071.jpg