Lefkoşa’da özel bir kolejden dün öğle saatlerinde bazı öğrenciler,  tehlikeli bir şekilde bahçe demirleri  üzerinden atlayarak, izinsiz okul dışına çıkıp, sonra aynı yöntemle geri döndü

Okullarda boş geçen derslerde öğrencilerin okul idaresinden izin almadan okul dışına çıkıp çeşitli mekanlarda zaman geçirmesi aileleri endişelendiriyor.

Son olarak Erenköy’de dersin boş geçmesini fırsat bilen üç öğrencinin okulu kırarak dışarıda alkol alıp, hastanelik olması, okullardaki güvenlik önlemlerini yeniden gündeme getirdi.

Devlet okullarının yanında benzer güvenlik sorununun ve denetimsizliğin özel okullarda da yaşanması, velileri kızdırdı.

Lefkoşa’daki özel bir kolejden dün öğle saatlerine yakın bazı öğrencilerin okulun bahçe demirleri üzerinden atlayıp okul dışına çıkması ve sonra aynı yöntemle okul içine dönmesi görenleri hayrete düşürdü.

ÖĞLE SAATİNDE OKULDAN KAÇIŞ

“Özel bir okulda böyle görüntüler nasıl yaşanır, hiç mi denetim yok” diyen bir vatandaş, öğrencilerin demir bariyerler üzerinden okuldan çıkışını ve tekrar okula dönüşünü de görüntüledi.

Konuyla ilgili endişelerini dile getiren bazı veliler, “Biz çocuğumuz okulda biliyoruz, oysa boş geçen derslerde çocukların okul dışında rast gele dolaştığını sonradan öğreniyoruz. Okul dışındayken bu çocuklar ne yapıyor? Okul yönetimi niçin okula giriş çıkışı kontrol etmiyor, çocukları başıboş bırakıyorlar, uyuşturucu ve alkol olayı bu kadar artmışken, çocuklarımızı her türlü tehlikeye ye açık durumda. Okul yöneticileri, okul ve öğrencilerin güvenliğini de düşünsün” diye konuştu.