Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Şehit Tuncer İlkokulu civarında yüksek binalara yerleştirilen baz istasyonlarını “ülkede denetimsizliğin hat safhaya çıktığının bir göstergesi” olarak değerlendirdi.

Sendika Genel Sekreteri Şener Elcil bugün, Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü, öğretmenleri ve bölge sakinleriyle, su depolarının içerisine gizlice yerleştirildiğini iddia ettiği  baz istasyonlarını protesto etmek amacıyla okul önünde basın açıklaması yaptı.

ELCİL

Elcil; “trafikte, sağlıkta,  eğitimde denetimsizliğin hat safhaya vardığını” kaydederek, Şehit Tuncer ilkokuluna 50 metre mesafede bir su deposu içine “gizlenen” baz istasyonunun öğrenci velileri ve okul yönetiminin tepkileri nedeniyle dün akşam “gece yarısı operasyonuyla” aniden yerinden kaldırıldığını belirtti.

Okula 100 metre mesafede başka bir baz istasyonunun daha mevcut olduğunun bilindiğini belirten Elcil, söz konusu baz istasyonu civarında bir kreş ve bir de özel etüt merkezi olduğuna işaret etti.

“Para kazanma hırsı uğruna, cep telefonu operatörleri insan sağlığını hiçe sayıyor” diyen Elcil, buna tepkinin süreceğini ve kimsenin, kimsenin sağlığıyla oynamaya hakkının olmadığını söyledi.

1457438971.jpg

VAROĞLU

Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Güven Varoğlu da, ilk önce bir baz istasyonunun su deposu içine yerleştirildiğini, ardından bir gece sonra da kaldırıldığını ve “operasyonun” 48 saat sürdüğünü söyledi.

Varoğlu, duyarlı olup kenetlenme çağrısında bulunarak, bu tür yanlış uygulamalara tepki verilmesinin benzer olayların yaşanmasını engelleyeceğini kaydetti ve okul aile birliği, duyarlı çevre sakinleri ve öğretmenlere ayrıca KTÖS’e teşekkür etti.

Okul çevresine kansere neden olduğu söylenen ve öldüren cihazların konmasına karşı olduklarını bildiren Varoğlu, toplumsal duyarlılığın en üst noktada olduğu bu günlerde hedeflerinin civardaki tüm baz istasyonlarının kaldırılması olduğunu söyledi.

Kurulup kaldırılan baz istasyonunun aynı zamanda izinsiz olduğunu da dile getiren Varoğlu, insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu, “ülkenin dingilinin koptuğunu” ve “yapanın yanına kâr kalır” düzeninin artık değişmesi gerektiğini söyledi.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDILAR

Varoğlu’nun konuşmasının ardından bazı bölge sakinleri de söz alarak, yetkilileri göreve davet etti ve baz istasyonlarının okullardan uzak tutulması çağrısında bulundu. Mahalle aralarında baz istasyonları konulmaması kadar Teknecik Santraline filtre takılmasının da önemli olduğunu kaydeden bölge sakinleri, Köşklüçiftlik bölgesinde 5-6 baz istasyonunun olmasının çok güçlü sinyaller yayılmasına sebep olduğunu kaydetti.