Olağan Denemeler, bu yıl 6-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen STFF’nin açılış filmi olarak da gösterildi. Filmin yönetmenleri Doğuş Özokutan ve Vasvi Çiftcioğlu, Türkiye’nin ünlü oyuncuları Hazal Kaya, Ali Atay ve Serkan Keskin ile ‘Sivas’ filminin yönetmeni Kaan Müjdeci STFF’nin bu yılki onur konuklarıydı.

Washington Türk Amerikan Kültür Derneği (TACAWA) Film Komitesi tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen Seattle Türk Film Festivali (STFF), kar amacı gütmeyen ve gönüllüler tarafından yürütülen bir etkinlik. Festival, “en iyi Türk filmlerini Seattle’a getirmek, yetenekli film yapımcılarına eserlerini uluslararası alanda gösterme olanağı sağlamak” amacıyla düzenleniyor. Direktörlüğünü Emek Eraslan’ın yürüttüğü STFF’nin Kısa Film Yarışması’nın organizatörü ise Özgür Arman.

STFF, ÖDÜLLÜ FİLMLERİ GÖSTERDİ

 Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen STFF’de 7 uzun metrajlı Türk filmi ve kısa film yarışmasında finale kalan 12 kısa filmin gösterimi yapıldı. 
Festivalde Onur Ünlü’nün ‘İtirazım Var’ ve ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’ adlı filmleri, oyuncu Ali Atay’ın ilk yönetmenlik denemesi olan ‘Limonata’, 88. Akademi Ödülleri’nde (Oscar) ‘En İyi Yabancı Film’ kategorisinde Türkiye'nin adayı olan Kaan Müjdeci’nin yönettiği ‘Sivas’, Çiğdem Vitrinel’in ‘Ama Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku’, Ramin Matin’in ‘Kusursuzlar’ ve Ozan Açıktan’ın yönettiği “Silsile” adlı filmler Seattle’da sinemaseverlerle buluştu.

OLAĞAN DENEMELER AÇILIŞ FİLMİ OLARAK GÖSTERİLDİ

6 Kasım akşamı yapılan gala kokteylinin ardından festivalin bu yılki kısa film yarışmasını kazanan ‘Olağan Denemeler’ açılış filmi olarak gösterildi. Açılış gecesi, Türkiye’nin başarılı yönetmenlerinden Onur Ünlü’nün ‘İtirazım Var’ filminin gösterimiyle devam etti. ‘İtirazım Var’ filminin oyuncularından Serkan Keskin, film sonrasında izleyicilerin sorularını yanıtladı.

KISA FİLMLERE ÖZEL GÖSTERİM

Festival kapsamında finale kalan 12 kısa film için ise 8 Kasım günü ayrı bir gösterim düzenlendi. Gösterime, Seattle’da yaşayan Türkler yanında Amerikalıların da ilgi gösterdiği gözlemlendi. Gösterimin ardından Olağan Denemeler filminin yönetmeni Doğuş Özokutan, seyircilerin filme ilişkin sorularını yanıtladı, Kıbrıs’ta film çekmenin zorluklarını anlattı. 

Festivalin kapanış filmi ise oyunculuğuyla tanınan Ali Atay’ın ilk yönetmenlik denemesi olan ‘Limonata’ filmi oldu. Film gösteriminin ardından Ali Atay ve filmin başrol oyuncularından Serkan Keskin, izleyicilerin sorularını yanıtladı.