Suna ERDEN 

Üç çocuk annesi Şükran Tekin, 2011 yılının Nisan ayında evinde ölü olarak bulunmuş,39 yaşındaki genç kadının eski eşi Çetin Sadrazam tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Şükran Tekin’in öldürülmesinin ardından Güney Kıbrıs’a kaçan katili Çetin Sadrazam ise iki yıl sonra kaçak bir şekilde KKTC’ye geçerken yakalanmıştı. Sanık Çetin tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken, çiftin üç çocuğu ise ortada kaldı. Güney Kıbrıs’ta kaçak yaşamalarından dolayı çocukların kimliğinin olmadığı belirtildi. Kızını vahşi bir cinayete kurban veren anne Meryem Tekin, 24, 18 ve 11 yaşlarında üç erkek torununun ne KKTC ne de Rum kimliği olmadığını belirterek, babalarının Rum tarafında kaçak yaşadığı için çocuklara kimlik çıkarmadığını söyledi. 

BİZE BİRŞEY OLURSA ONA KİM BAKACAK 

Diğer iki torununun Güney Kıbrıs’ta olduğunu ifade eden anne Tekin,11 yaşındaki torununa eşi ve kendisinin baktığını ancak babasının imzası velayetlerine alamadıklarını ve kimlik çıkartamadıklarını söyledi. Tekin, eşi ve kendisinin şimdilik 11 yaşındaki torununa baktıklarını ancak kendilerine bir şey olması durumunda çocuğun ortada kalacağını ifade ederek, “Şimdilik biz varız ancak yarın ne olacağı belli olmaz. Anneleri öldürüldü, babaları da katil oldu. En azından küçük torunuma sosyal yardım maaşı bağlanırsa parayı bankaya yatırır, kısmen de olsa geleceğini garantiye alırız” dedi. 

ÜÇÜ DE KİMLİKLİKSİZ 

Tekin, anneleri cinayete kurban giden, babaları katil olan ve kimliksiz bir şekilde ortada kalan üç çocuğa devletin sahip çıkmasını, kimlik çıkarmaları için yardımcı olmalarını talep etti. Anne Tekin şunları söyledi: “Babaları kaçak bir şekilde Rum tarafında yaşadığı için çocuklara kimlik çıkartamadı. Üç çocuğunda ne KKTC ne de Rum kimliği var.24 yaşında olan torunum Rum tarafında kaçak bir şekilde çalışıyor.18 yaşında olan torunum kavga suçundan cezaevine girdi.11 yaşında olanı da biz yanımıza aldık. Çocuğu okula yazdırdık. Kimliği olmamasına rağmen okul anlayış gösterdi. Çocuklara kimlik çıkarmak için babalarının imzasına ihtiyacımız var. Ancak katil olan eski damadım şimdi tutuklu. Üstelik 11 yaşındaki torunumun velayetini de babasının imzası olmadan alamıyorum. Bu duruma bir çare bulunsun. En azından üç torunuma kimlik çıkarılsın ve 11 yaşındaki torunuma sosyal yardım elini uzatsın. 

ONLARI DÜŞÜNECEK BİR ANNELERİ YOK 

Ben ve eşim çok yaşlandık. Şimdi torunumuza bakabiliyoruz ama bize bir şey olduğunda 11 yaşındaki çocuk ortada kalacak. En azından sosyal yardım bir maaş bağlarsa, bu parayı bankaya yatırıp bir nebzede olsa geleceğini garantiye alabiliriz. Çünkü bu çocukları düşünecek ve koruyacak anneleri artık yok.”