Rana Sarro

Dipkarpaz’da ‘arazi anlaşmazlığı’ nedeniyle çıktığı belirtilen ve Hayriye Demirci isimli kadının, eşinin kardeşleri tarafından ciddi şekilde darp edilmesi olayı gündeme bomba gibi düştü.

Geçtiğimiz hafta içerisinde yaşanan ve İskele Polis Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılan olayla ilgili edinilen bilgiler şok etti.

Darp olayının zanlıları arasında eski Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin de olduğu öğrenildi. Olayda, ciddi şekilde darp edilmesinin ardından bayılan kadının öldüğü düşüncesiyle tarlaya sürüklenerek orada bırakıldığı iddia edildi.

“EŞİNİN KARDEŞLERİ TARAFINDAN DARP EDİLDİ”

Olay geçtiğimiz hafta içinde, Dipkarpaz’da yaşandı. Hayriye Demirci isimli kadının eşinin kardeşleri tarafından darp edildiği gündeme geldi. Polis kayıtlarına da geçen olayla ilgili yasal süreç başlatıldı. İddialar ise tüyler ürperten cinsten.

“OLAYIN KAHRAMANI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI”

Detay Gazetesi’nin edindiği bilgilere göre olay, kadının hayvanlarına bakmak için gittiği ağılda yaşandı. Aralarında eski Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin de bulunduğu Demirci kardeşlerin, kadının peşinden giderek, odunla kadının omzuna vurduğu ve bayılmasına neden olduğu iddia edildi.

“ÖLDÜ DİYE BIRAKTILAR”

Hayriye Demirci Detay Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, vurmanın etkisiyle bayıldığını kaydetti ve öldü zannedildiği için sürüklenip boş tarlaya bırakıldığını ve saldırganların, oradan uzaklaştığını ifade etti. Hayriye Demirci’nin kendine gelmesi ve eşini arayarak durumu anlatmasının ardından, olay polise yansıdı.

“EROĞLU ARAYA GİRDİ İDDİASI”

Kadının polise şikâyeti üzerine, bahse konu 3 kardeş, polis tarafından haklarında dava okunarak serbest bırakıldılar. Polis tarafından tutuklanan şahısların, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun girişimi neticesinden aynı gün serbest bırakıldıkları savunuldu.

“KENDİSİNE OY VERMEDİĞİ İÇİN”

İddialara göre, eski Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin seçimde kendisine oy vermediği gerekçesiyle kadına kin güttüğü ve ‘seçimi kaybetmeme sen sebep oldun’ diyerek, kadına birçok kez dövme tehdidinde bulunduğu savunuldu.

“MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAY OLACAĞI İÇİN BASKI”

Yaşanan olayda, darp edilen kadının şikâyetçi olması üzerine, şahıslara mahkemeye sevk edilmek üzere dava okunurken, Mehmet Demirci’nin milletvekilliği hedefi nedeniyle, Demirci’nin sabıkasına işlenmemesi için, kadına şikâyetini geri çekmesi için baskı yapıldığı da açıklandı.

“SENİ ÖLDÜRÜRÜM”

“Mehmet Demirci’nin, Hayriye Demirci’ye ‘davanı çekmezsen seni öldüreceğim’ dediği, bu tehdidin ise üst düzey polis yetkililerine bildirildiği ve bahse konu kadının evinin civarlarında polisin devriye gezdiği bildirildi.

OSMAN KABA: “KADIN KARAKOLA GELDİĞİNDE ORADAYDIK”

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Dipkarpaz Belediyesi As Başkanı Osman Kaba, olaya tanık olduklarını söyleyerek, şunları anlattı.“Olay günü bölgedeki karakol yetkilileri belediyemizden bir konuda yardım talep etti. Bu konu ile ilgili karakolda bulunduğumuz bir sırada, içeriye ağlayarak bir kadın girdi. Kadın görevli polislere, feci şekilde dövüldüğünü, eski Belediye Başkanı Mehmet Demirci tarafından dövüldüğü ve omzunun kırık olduğunu söyledi. Bu konuya dahil edilmemek ve olayın popülizm olarak algılanmaması için biz kahvelerimizi içmeden karakoldan ayrıldık. Ama burada gördüğüm ve anladığım kadarıyla polis zafiyeti de var. Çünkü bu kadına gereken ilginin gösterilmediğini düşünüyorum. Araya Cumhurbaşkanı’nın girdiği ve tutukluların içeriden çıkarıldığı yönünde duyumlar oldu.

SOSYAL HİZMETLER DEVREYE GİRDİ

Yaşananlar üzerine Sosyal Hizmetler Dairesi’nin devreye girdiği de öğrenildi. Daireye gelen ihbar üzerine dairede görevli 2 psikolog darp edilen Hayriye Demirci ile görüştü.
Hayriye Demirci’nin kendisiyle görüşen psikologlara ilk kez darp edilmediğini, daha önce de, eski Belediye Başkanı Mehmet Demirci tarafından şiddete maruz kaldığını söylediği öğrenildi.

UMURE ÖRS: “PSİKOLOGLARIMIZ DEVREDE”

Konuyla ilgili görüştüğümüz Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs, Dipkarpaz’da yaşanan olayın ardından dairenin girişimde bulunduğunu ve psikologların darp edilen kadın ile ilgilendiğini aktardı ve “Darp edilen kadınla psikolog arkadaşlarımız görüşüyor. Şiddete mağdur olan kadınla ilgili, bize ihbar yapıldıktan sonra biz çalışmalarımıza başladık” dedi.

MEHMET DEMİRCİ:

Darp olayında adı geçen ve hakkında ciddi iddialarda bulunulan Mehmet Demirci ise olay hakkında açıklama yapmaktan kaçındı. İddialar ile ilgili ulaştığımız ve görüşünü başvurduğumuz, eski Belediye Başkanı Mehmet Demirci ise, ilk olarak yerinin müsait olmadığını belirterek, konuyla ilgili sorumuzu yanıtlamadı. Detay muhabirinin ısrarlı aramalarına karşın ise Demirci’ye ulaşılamadı.