Devrim Demir

Girne’de silah seslerinin yankılandığı Almahara isimli eğlence mekânının 6 güvenlik görevlisi tutuklanırken, polis iki kişinin peşine düştü.

Eğlence mekânını pompalı silahla basan Haşim Burak Solak’ı bulmak için Güven Can Yaşa’yı kaçırarak öldüresiye döven,  Necip Cem Güneylioğlu, Mehmet Ali Ersavaş, Rashad Hüseyinli, Erhan Saraç, Atilla Saraç, Orçun Özüorçun tutuklanırken, Almahara’nın işletmecisi Cahit Yetkili ve Hakan Titiz polis tarafından aranıyor.

Tutuklanan 6 güvenlik görevlisi dün tutukluluk talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Hazan Haksun, olayın ciddiyetine dikkati çekerek zanlıların soruşturma amaçlı 2’şer gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Zorla bir araca bindirip kaçırdılar

Soruşturmayı yürüten polis memuru Süleyman Çelik, zanlıların “Zorla adam kaçırma” , “Kanunsuz topluluk” ve “Ciddi darp” suçlaması ile gözaltına alındıklarını anlattı.

Çelik,  Almahara isimli diskonun işletmecisi Cahit Yetkili, aynı diskoda güvenlik görevlisi Necip Cem Güneylioğlu, Mehmet Ali Ersavaş, Rashad Hüseyinli, Erhan Saraç, Atilla Saraç, Orçun Özüorçun ve Hakan Titiz’in Haşim Burak Solak isimli kişiyi tespit etmek için Güven Can Yaşa’yı zorla plakası tespit edilemeyen bir araca bindirip kaçırdıklarını söyledi.

Güvenlik görevlilerinin Yaşa’yı Almahara’nın park yerine götürdüğünü belirten polis, Güven Can Yaşa’yı öldüresiye dövdükten sonra polise teslim ettiklerini kaydetti.

1-398.jpg

Güvenlik görevlileri için sabahın erken saatlerinde mahkeme avlusuna doluşan kalabalığı polis, mahkeme çevresinden uzaklaştırdı.

Yetkili ve Titiz aranıyor

Polis memuru Süleyman Çelik, Almahara’nın işletmecisi olan Cahit Yetkilinin ve Hakan Titiz’in bulunamadığını belirterek, her iki zanlının da arandığını söyledi.

Polis: Ciddi olayların çıkacağı an meselesi

Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis memuru Süleyman Çelik, zanlıların serbest kalması durumunda ciddi olayların çıkacağına dikkati çekerek, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 2’şer gün daha poliste tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

Meydan okumaya geldiler polis engeline takıldılar

Tutuklanan güvenlik görevlileri için sabahın erken saatlerinde Girne Mahkemesi içine gelen bir gurup polisin engeline takıldı.

Mahkeme etrafında geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, kalabalığı mahkeme avlusundan uzaklaştırdı.

Bu kez demirlere asılan kalabalık, polisin müdahalesi ile mahkemenin çevresinden uzaklaştırıldı.