Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Suruç'ta hayatını kaybeden 32 kişinin otopsisinin tamamlandığı, 6 kişinin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Öncelikle Şanlıurfa İli Suruç ilçesinde meydana gelen elim olayda vefat eden vatandaşlarımızın ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Kamuoyunun bildiği üzere vefat eden 32 vatandaşımızın cenazeleri otopsi ve kimlik belirleme işlemleri yapılmak üzere ilimize intikal etmiştir. 32'sinin de otopsi işlemleri tamamlanmıştır. Otopsisi yapılan 26 şahsın kimlikleri Cumhuriyet Başsavcılığımızca tespit edilmiş olup, kalan 6 kişinin kimlik tespitine yönelik işlemleri ise Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmektedir" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Vefat edenlerden ve yakınlarından kan ve doku örneği alınarak bu örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu'na ivedi bir şekilde gönderilmek suretiyle maktullerin kimliklerinin tespitine çalışılmaktadır. Maktul yakınlarının kan ve doku örneği için otopsi merkezine ivedi bir şekilde gelmeleri kimlik tespitinin hızlandırılması için önem arz etmektedir" denildi.