Muğla'nın Bodrum ilçesinde motosikletinin yanında ölü bulunan şahsın kimliği, şahsın çalan telefonuna polisin cevap vermesiyle ortaya çıktı.

Bodrum Kızılburun mevkiinde denize girdikten sonra tali yoldan motosikletiyle giderken fenalaşarak kalp krizi geçirdiği tahmin edilen 40 yaşındaki Erdal Helvacı,motosikletinin yanında ölü bulundu. Bölgede denize giren diğer vatandaşlar motosikletin yanında yerde yatan şahsı görerek durumu 112 Acil Servis ve 155 polis hattına bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Erdal Helvacı'nın hayatını kaybettiğini belirlerken, olay yerine çok sayıda polis geldi. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgede incelemelerde bulundu. Erdal Helvacı'yı yerde yatarken görerek ekiplere bildiren vatandaş, "Eşimle denize gidiyorduk. Burada böyle bu pozisyonda yatıyordu. İnsanlık vazifesi geri geldim baktım bu vaziyetteydi. Hemen telefonla ambulansı aradım. Tanıdığımız biri de değil. Büyük ihtimal bir hastalığı, bir şeyi var muhtemel" dedi.

48 VH 925 plakalı motosikletin ruhsat bilgilerine ulaşan polis ekipleri, ruhsatta kayıtlı adrese polis ekiplerini gönderdi. Olay yerine savcının gelmesi beklenirken Erdal Helvacı'nın telefonu çaldı. Çalan telefonu açan polis memuru, telefondaki kişiye telefonun kime ait olduğunu sorunca ölen vatandaşın Erdal Helvacı olduğu anlaşıldı. Erdal Helvacı'yı arayan arkadaşın ise evine polis geldi demek için aradığı öğrenildi. Helvacı'nın ölüm haberini alan arkadaşları ve yakınları olay yerine geldi.

İçmeler mevkiinde bulunan bir tersanede çalıştığı öğrenilen Erdal Helvacı'nın evli ve 3 çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Helvacı'nın cesedi cumhuriyet savcısı ve polisin incelemesinin ardından kesin ölüm sebebinin tespiti için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Ölen şahsın kimliği polisin çalan telefonunu açmasıyla belirlendi

Ölen şahsın kimliği polisin çalan telefonunu açmasıyla belirlendi

Ölen şahsın kimliği polisin çalan telefonunu açmasıyla belirlendi