Gaziantep'te kına gecesine düzenlenen 'canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 51 kişiden 44'ünün kimlik tespiti yapılıp defnedilirken, 7 kişinin ise otopsi ve kimlik tespiti işlemleri devam ediyor.

Ölenlerden kimlikleri belirlenen 44 kişiden 29'ununun yaşı 18'den küçük. Bunlardan 31'i erkek, 13'ü kadın. Saldırıda yaşamını yitirenlerden 44'ünün isimleri şöyle: 

Diyanet İşleri Başkanı Başdanışmanı Abdurrezzak Ateş ve İl Müftüsü Çelik tarafından öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından 37 kişinin cenazesi toprağa verildi. Adli Tıp Kurumu morgundaki 13 kişinin cenazesi ise otopsi işleminin ardından toprağa verilecek.

Saldırıda yaşamını yitiren 13 yaşındaki Serhat Eryılmaz, 16 yaşındaki Metin Caner, 7 yaşındaki Suriye uyruklu Hüsam Cuma ile Devran Eryılmaz, Emine Nisa Gören, Murat Kalay, Mehmet Ali Taş, Vesile Uluhatun, otopsileri tamamlandı.

Mehmet Ali Taş'ın cenazesi, Adıyaman'ın Besni ilçesine, Vesile Uluhatun'un cenazesi ise Siirt'in Pervari ilçesine ve Metin Caner'in cenazesi toprağa verilmek üzere Van'a gönderildi.

Serhat Eryılmaz, Devran Eryılmaz, Emine Nisa Gören, Murat Kalay ve Suriye uyruklu Hüsam Cuma'nın cenazeleri ise Yeşilkent Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazlarının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene, Vali Ali Yerlikaya, HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Ahmet Uzer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı.

Bu arada cenaze namazının kılındığı camide bulunan gruptakilerden bazıları, slogan atarak polislerin bulunduğu alana pet şişe attı.

Gruptakiler, İl Jandarma Alay Komutanı Yarbay Ömer Ersever, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun müdahalesiyle uzaklaştırıldı.

Kaynak: AA