Diyarbakır Valiliği kentte meydana gelen silahlı saldırılarda ölü sayısının 3'ten 4'e yükseldiğini ve toplamda 6 şüphelinin beraberindeki silahlarla birlikte gözaltına alındığını açıkladı.

Diyarbakır Valiliği, kentte 4 kişinin öldüğü 6 kişinin de yaralandığı silahlı saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında ölü sayısının 3'ten 4'e yükseldiğini belirterek, saldırılarla ilgili 6 şüphelinin beraberindeki silahlarla birlikte gözaltına alındığını duyurdu.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde: "İlimizde gerçekleşen silahlı saldırı olayları ile ilgili olarak şu ana kadar, daha önce yakalanan 3 kişide dahil olmak üzere, toplam 6 kişi gözaltına alınmış olup bu kişilerin beraberinde 4 adet kalaşnikof tüfek ve 8 adet şarjör, 1 adet uzi marka otomatik silah ve buna ait 2 şarjör, 4 adet av tüfeği ve bol miktarda fişek, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet Glock tabanca, 5 kutu 9 mm mermi, çok sayıda av fişeği, 5 adet sopa ve 1 adet dürbün ele geçirilmiştir. Olaylarda daha önce 3 olarak açıklanan ölü sayısı 4'e yükselmiş olup 3'ü basın mensubu 1'i hastane çalışanı olmak üzere toplam 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir'