Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Sağlık Ekibi Başkanı İzani Turan, vinç kazasında hayatını kaybeden Türklerin sayısının artabileceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Sağlık Ekibi Başkanı İzani Turan, vinç kazasında hayatını kaybedenlerin bulunduğu Muvaysin Morgu'ndaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kimliği belli olmayan 20'den fazla hacı adayının kimlik tespit çalışmalarının Suudi yetkililer tarafından sürdürüldüğünü belirten Turan, "Dün gece saat 12'ye kadar morgda bekledim. 12'den sonra da tercüman arkadaşlarımız beklediler. Kayıp olan bazı hacı adaylarımızın fotoğraflarıyla bazı teşhislerde bulundular. Bu teşhislerden sonra sayıda bir farklılık var, ama bunu bizim vermemiz yetkimiz dâhilinde değildir. İlk gün verilen sayı artmış gözüküyor. Net sayı yarın itibariyle verilecektir. Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Ekrem Keleş Bey paylaşacaktır. 7 rakamı kimliği kesin olarak teşhis edilenlerle alakalıdır. Hatta bizde bir fazlası var. Ancak o şüpheli olduğu için onu şimdi açıklamıyoruz" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hürrem Bodur ise, vinç kazası nedeniyle Suudi Arabistan hastanelerinde 12 Türk yaralı olduğunu belirterek, "Hayati tehlikesi olan yok. Sadece 1 hastamız ameliyat olduğu için solunum cihazına bağlı tutuluyordu. Mekke Diyanet Hastanesinde vinç faciasından kalan 1 yaralımız var. Onun da kalçasında küçük bir kırığı var. Onu da bugün veya yarın taburcu edeceğiz" dedi.