Ceren ÖZBİL

RİSK İKİ KAT ARTTI: KKTC’ye Su Temini Projesi’nin bir parçası olan Yılmazköy ile Çamlıbel arasındaki ana ishale hattı için boru döşenmek üzere kazılan çukurlar sürücüleri tedirgin ediyor. Dar oluşu nedeniyle birçok kazanın meydana geldiği yolda neredeyse asfaltla bir kazılan çukurlar kaza riskini iki kat arttırdı

BANKETTE KAÇACAK YER YOK: Yılmazköy ile Çamlıbel arasındaki anayol üzerinde askeri birliklerin de yer aldığına işaret eden vatandaşlar, “karşı şeritten geniş bir araç gelmesi halinde bankette kaçacak yer yok” diyerek tehlikeye dikkati çekti. Yolu kullanan vatandaşlar çukurların bir an önce kapatılmasını istedi 

HER ZAMAN KAZA OLUYOR: Çamlıbel Muhtarı Osman Mısırlısoy, Yılmazköy-Çamlıbel yolunun sağ tarafında boru döşemek için kazılan çukurların iki aydır açık olduğunu belirtirken, “İşin sonuna gelindi. İhaleye çıkıldı. Çukurlar kısa sürede kapanır” dedi.  Yılmazköy Muhtarı Mehmet Üçöz ise kazının zorunluluktan kaynaklandığını, ancak kazı olmadan da bu yolda birçok ölümlü kaza yaşandığını söyledi 

KKTC’ye Su Temini Projesi’nin bir parçası olan boru döşeme işlemi için Yılmazköy ile Çamlıbel arasında yapılan kazı çalışmaları sonucunda oluşan derin çukurlar kazalara davetiye çıkarıyor. Yaklaşık iki aydır kapatılmayan bu çukurlar araç sürücüleri için büyük tehlike arz ediyor. Yolu kullanmak zorunda kalan kişiler ölümle burun buruna yolculuk yapmak zorunda kalıyor.
Kaza riski iki kat arttı…
Zaten dar olması nedeniyle kazalara sebep olan Çamlıbel ile Yılmazköy arasındaki anayolda kazı çalışmalarının başlaması ile birlikte trafik kazası tehlikesi iki kat arttı. Sürücüler her an, boru döşenmesi için kazılan çukurlara düşme riski ile karşı karşıya. 

Askeri araçlar da bu yolu kullanıyor…
Ayrıca Yılmazköy ile Çamlıbel arasındaki anayol üzerinde birçok askeri bölge bulunması nedeniyle de askeri araç da bu yoldan geçmek zorunda.  Sol şeritten geniş bir araç gelmesi ile aracını yolun sağından dışarı almaya çalışan bir sürücü boru döşenmesi için kazılan çukurlara düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

“Zarar en aza indirilsin”
Havadis’e konuşan belde halkı su projesi için kazı çalışması yapılmasının zorunlu olduğunu ancak zararın en aza indirilerek yapılması gerektiğini savundu. Belde halkı, “Su bulunduktan sonra kazı işlemi yapılsaydı çukurlar daha kısa süre açık kalırdı” dedi.  

Mısırlısoy’dan müjde
Çamlıbel Muhtarı Osman Mısırlısoy, Yılmazköy Çamlıbel yolunun sağ tarafında boru döşenmesi için kazılan çukurların yaklaşık iki aydır açık olduğunu ancak bu yol için ihaleye çıkılıp bu çukurların kısa süre içerisinde kapatılacağını duyduğunu açıkladı. Mısırlısoy, temennisinin bu çukurların en kısa süre de kapatılması olduğunu ifade ederek şu şekilde konuştu:
Burada yapılan kazının amacı gelecek su için kullanılacak boruları denemektir. Bu nedenle çukurlar bir süre açık kaldı. Temennimiz bu çukurların en kısa sürede kapatılmasıdır. Herkes bu yolu kullanarak işine rahat gidip gelsin.

Üçöz: Kazı yapmak zorundalar
Yılmazköy Muhtarı Mehmet Üçöz proje gerçekleşirken çalışan ekiplerin kazı yapmak zorunda olduğunu söyledi. Bu yolda ölümlü kazaların her zaman olduğunu ifade eden Üçöz şu şekilde konuştu:

“Zorunlu olarak kazı çalışması yapılıyor. Çünkü döşenen borular denenmek zorunda. Temennimiz zararın en aza indirilmesidir. Ancak bu yolda ölümlü kazalar her zaman olmuştur. Yol zaten çok dar bir yoldur. Burada askeri bölgeler var ve Türkiye’den gelen askerler sağ şeritten araba kullanıyor. Bu nedenle de zaten kaza oluyordu.”

Belde halkı ne dedi?
Adıgüzel Akdeniz:

Sürücülerin güvenliği için önlem alınması gerekiyor. Bu kazının boruların denemesi için yapıldığının bilincindeyiz. Yetkililer ülkede yeterli su bulamadığı içinde uzun süre açık kaldı. Bizim istediğimiz bu zararın en aza indirilmesidir.

Hasan Karalar:
Bir proje gerçekleşirken tabi ki bazı sıkıntılar yaşanacak. Bu sıkıntıların en aza indirilmesi gerekir. Sürücülerin güvenliği için önem alınmalıdır. Yapılan güzel bir yatırımdır. Bu çukurların boruların denenmesi için açık kaldığını biliyoruz. Ancak en azından su bulunduktan sonra kazı yapılabilirdi.

Osman Yorulmaz:
Eskiden daha yavaş araç kullandığım yolda şimdi daha süratli araba kullanıyorum. Çünkü çukurların yanından geçmek tehlikeli. Bir an önce yolun bitmesini istiyorum. Tabii ki bir proje gerçekleşirken bazı sıkıntılar yaşanacak ancak bu sıkıntıların en aza indirilmesi gerekir.


Kübra Bursalı bu yolda öldü
10 GÜN ÖNCE:
Yılmazköy-Çamlıbel anayolunda en son 29 Ağustos’ta iki aracın yüz yüze çarpışması sonucu bir kaza meydana gelmiş, kazada yol kenarındaki çukura savulan ZGS 329 plakalı araçta bulunan Kübra Bursalı ağır yaralanmıştı. Bursalı bir gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayata veda etmişti