Duygu Alan

Lefkoşa-Gazimağusa anayolu üzerinde, Haspolat kavşağı yakınında yayaların karşıdan karşıya güvenli geçişini sağlamak amacı ile üst geçit yapılması için önceki gün harekete geçen Ulaştırma Bakanlığı dün proje çalışmalarına başladı.

Bakanlığa bağlı dairenin ekipleri dün sabah saatlerinde üst geçidin yapılacağı kavşakta mühendislik ölçüm yaptı.

Havadis yazmıştı

Havadis, geçtiğimiz hafta yayınlanan ve yolu yoğun olarak kullanan UKÜ öğrencilerinin görüşlerine de yer verilen “Bizi bu ölüm kavşağından kurtarın” başlıklı haberinde konuyu bir kez daha kamuoyunun gündemine getirmiş ve kavşaktaki tehlikeye dikkat çekmişti.

Bakanlık kamuoyuna önceki gün duyurdu

Havadis’in haberinden üç gün sonra da Ulaştırma Bakanlığı’ndan bir yazılı açıklama yapılarak, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (ÜKÜ) önünden bulunan ve yayaların yoğun olarak kullandığı ana yol üzerine üst geçit yapılacağı duyurulmuştu.

Bakanlık açıklamasında üst geçit yapımıyla ilgili proje tamamlanarak, ÜKÜ yönetimi ile de paylaşıldığı ifade edilirken şu ifadelere yer verilmişti: “Lefkoşa-Gazimağusa anayolu üzerinde, Haspolat kavşağı yakınında alt geçit olmasına rağmen, yayaların, yolun karşısına geçerken ağırlıklı olarak ana yolu kullanmaları, bölgede üst geçit yapılmasını gündeme getirdi. UKÜ ve Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin aynı bölgede olması nedeniyle bölgede yoğun yaya trafiği oluştu. Yayaların,  mevcut alt geçit yerine ana yolu kullanarak karşıya geçmeleri üzerine, üst geçit yapılana kadar bölgede, yayaların güvenliği açısında gerekli güvenlik önlemleri alındı.”