Hüseyin Çiçek

Kalın bağırsak yırtılması gerekçesiyle özel bir hastanede ameliyat olduktan sonra durumunun ağırlaşması üzerine Perşembe günü Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakıma alınan ve önceki akşam yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ayşe Şeytan’a dün bir otopsi yapıldı. Otopsi sonucunda talihsiz kızın ölüm nedeni belirlenmezken, vücudundan alınan bazı doku örnekleri ileri test için Türkiye Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Ayşe Şeytan’ın ölüm nedeni ileri inceleme sonuçlarından sonra belli olacak

Deniz: Araştırma iki ay sürecek

Öte yandan bir açıklama yapan Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz,  yapılan otopsi sonucunda bağırsaktaki bir yırtılmanın yukarı bölgeye ulaşarak aort denilen damar bölgesinin yırtılmasına neden olduğunu ifade etti. Deniz, bunun için genetik bir araştırmaya başlayacaklarını ve bunun da bir iki ay kadar süreceğini belirtti.  Tüm bilgilerin polisle de paylaşılacağını ifade eden Deniz, bu araştırma sonucunda ihmal olup olmadığının netleşeceğini dile getirdi. 

İhmal olabilir

Bazı kaynaklara göre genç kızın ölümünde ihmal olabileceği iddia edildi. Otopsi sonucunda talihsiz kızın özel bir hastenede 3 defa ameliyat olduğunun anlaşıldığı iddia edilirken, ailenin ise ihmal olduğu gerekçesi ile şikayette bulunduğu ileri sürüldü. Olayla ilgili polisin yaptığı soruşturma sürüyor.

Cenazesi bugün

Genç yaşta ölümüyle sevenlerini yasa boğan Ayşe Şeytan’ın bugün saat 11.30 sıralarında Gazimağusa Mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.