Gündem Kıbrıs Özel - Mehmet Aktunalar

Yaklaşık iki buçuk ay gibi kısa bir süre önce 7 Mart'ta 2 buçuk yaşındaki bir canın ölümüne neden olan, ölümlü bir kaza yaşanan ve o bölgede yaşayanlarının tepkisini çeken Mağusa - Lefkoşa eski yolu olarak bilinen Tuzla kavşağına devletin yetkililerinin gereken önlemleri halen daha almadı. Konuyla ilgili olarak bölge halkının şikayetleri sürüyor.

Kötü kazanın gerçekleştiği günlerde herşeyin konuşulduğunu söyleyen bölge halkı, olayın üzerinden zaman geçmesinin ardından yaşananların unutulduğunu ve hiç bir yetkili makamın çözüme dayalı adım atmadığına dikkat çekti. Ayrıca bölge sakinleri yola konulan sürat sınırlamasına rağmen her gün araçların sürat yapmaya devam ettiklerini aktardı.

"Önlem almak için bir facianın daha yaşanmasını mı bekliyorsunuz?" diye soran bölgedeki vatandaşlar, yetkililerin sorumsuzluğundan ve umursuzluğundan yakınırken, sert eleştirilerde bulundu.

Söz konusu yolda her gün sorumsuz sürücülerin başkalarının canlarını tehlikeye atacak derecede manevralar yaptıklarını söyleyen halk, unutulan olayı tekrardan hatırlatmak adına yolu kapatarak eylem yapmayı düşünüyor. Bu kez yoğun bir tepkiyle yolun trafiğe kapatılacağını belirten bölge halkı, bir kez daha başka ailelerin yüreğine ateş düşmesini istemiyor.