Mağusa – Lefkoşa anayolunda önceki gece meydana gelen kazada Atilla Eyice isimli yayaya çarparak ölümüne neden olan araç sürücüsü zanlı Mehmet Reis dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “İhmalkarlık ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne neden olma” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlı Reis, tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Polis: “İhmalkar ve dikkatsiz araç kullandı…”

Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Mustafa Özkantürk, zanlı Mehmet Reis’in 15 Aralık tarihinde saat 18:50 raddelerinde KS 983 plakalı aracı ile Mağusa’dan Lefkoşa istikametine doğru seyrettiği sırada dikkatsizliği ve ihmalkarlığı sonucunda yolun sağından soluna yaya olarak geçmeye çalışan Atilla Eyice’ye aracının sağ ön kısmı ile çarptığını ve Eyice’nin ölümüne neden olduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Özkantürk, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutuklu kalacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Mehmet Reis’in tahkikat maksatları bakımından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

İddialar asılsız çıktı…

Zanlı Mehmet Reis’in ailesi, Mehmet Reis’in Atilla Eyice’ye çarpmasından sonra Girne Polis Müdürlüğü’nde görevli bir Trafik Polisinin de Eyice’ye çarptığını iddialarında bulunmuştu. İddialar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında konu araç PGM İz İnceleme uzmanları tarafından incelenmeye alınmıştı. Polisten elde edilen bilgiye göre yapılan gerekli incelemeler sonucunda ailenin ortaya attığı iddialar asılsız çıktı.

Ölüm nedeni açıklandı…

Kazada hayatını kaybeden Atilla Eyice’nin cesedi üzerinde dün sabah otopsi yapıldı. Otopsi sonucuna göre Eyice’nin ölüm nedeni, trafik kazası ile oluşması mümkün kafa, göğüs ve karın travması sonucu oluşan çoklu kaburga kırıkları, kafa kemiği kırığı, iç organ yaralanması ve beyin kanaması olarak tespit edildi. Ayrıca otopsi raporuna göre, Eyice’nin vücuduna araç çarpması dışında üzerinden araç lastiği geçişini gösterecek bulgular tespit edilmedi.