Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da geçtiğimiz Pazar günü Fezile Balçıner isimli 78 yaşındaki kadına, kullanımındaki FD 181 plakalı aracı ile çarparak ölümüne neden olan sürücü Çağrı Ülker, soruşturmasının tamamlanmasına müteakip dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Trafik Şubesi’nde görevli polis müfettiş muavini Mustafa Özkantürk, zanlının 11 Ekim 2015 tarihinde saat 09.00 sıralarında yönetimindeki FD 181 plakalı araç ile %66 miligram alkol tesiri altında seyrettiği esnada, gidiş istikamerine göre yolun solundan sağına yaya olarak geçmekte olan Fezile Balçıner’e çarparak ölümüne sebebiyet verdiğini anımsattı. 

Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildiren Özkantürk, KKTC’de çalışma izni statüsünde bulunan zanlının mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. 

Ehliyetine el koyuldu

Özkantürk ayrıca kaza esnasında alkollü olan zanlının ehliyetine de davaları sonuçlanıncaya kadar el konmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 5 bin TL nakdi kefalet yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 3 kefilin zanlı lehine 100’er bin TL’lik kefalet senedi imza etmeleri şartı ile serbest bırakılmasına ve zanlının sürüş ehliyetine davaları sonuçlanana kadar el konmasına emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Çağrı Ülker 2 ayı geçmemek üzere Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.