Veysel Erdivan’a çarparak ölümüne neden olan araç sürücüsü Hasan Caner, 250 bin TL’lik teminat karşılığında serbest kaldı

Melin DOBRAN

Veysel Erdivan’a çarparak ölümüne neden olan araç sürücüsü Hasan Caner dün teminat talebi ile yeniden Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı. Polis, duruşmada kazanın meydana geldiği yerde ışıklandırma olmadığını, görüş mesafesinin 25 metre olduğunu, Erdivan’ın koyu renkte kıyafetler giydiğini ve yolun 80 santim içerisinde yürüdüğünü belirtti.

Güzelyurt-Lefke Anayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında yaya olarak yolda yürüyen 38 yaşındaki Veysel Erivan’a çarparak ölümüne neden olan sürücü dün duruşmaya çıkarıldı. Polis, zanlının önceki gece saat 02.00 sıralarında, yönetimindeki MK 887 plakalı salon araç ile Lefke istikametine dikkatsizce seyrettiği sırada,  Çiftlik Kışlasını mevkiini geçtikten sonra yol içerisinde aynı istikamete doğru yaya olarak yürüyen Veysel Erdivan’a aracının ön kısmı çarparak, 42 metre sürüklendikten sonra ölümüne neden olduğunu söyledi. Polis, kaza sonucu Veysel Erdivan’ın olay yerinde yaşamını yitirdiğini ifade etti. 

Tanık öğrenciler olayı polise anlattı

Polis, zanlının ifadesinde kaza öncesi bir aracın selektör yaptığı ve koyu renkte kıyafet giydiği için yayayı görmediğini söylediğini anlattı. Polis, yapılan araştırmada kazaya tanık olan dört öğrenci olduğunu belirlediklerini belirterek, öğrencilerden ifade aldıklarını söyledi. Polis, öğrencilerin Erdivan’ın yol ortasında yürüdüğünü, kenara çekilmesi konusunda uyardıklarını ve o esnada kaza olduğunu anlattıklarını belirtti.

Mahkeme emri ile bir gün süre ile tutuklu bulunan zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, teminata bağlanmasını talep etti. 

Mamalı’dan zanlıya sorular…

Polisin ardından söz alan zanlı avukatı Barış Mamalı sorular yöneltti. Sorular üzerine polis, kazanın meydana geldiği yerde ışıklandırma olmadığını, görüş mesafesinin 25 metre olduğunu, Erdivan’ın koyu renkte kıyafetler giydiğini ve yolun 80 santim içerisinde yürüdüğünü belirtti.

Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme, iki kişinin 100’er bin TL’lik bir kişinin de 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 1 gün polis karakoluna giderek imza atması şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verdi.