Evrim Kamalı

Doğancı’da, Yenielye Caddesi üzerinde, 16 Nisan 2014 tarihinde meydana gelen ve Mehmet Bayraktar’ın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında araç sürücüsü sanık Ahtunç Alpun 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia Berkut Barkın’ın huzurunda görüşülen davada heyet kararını Yargıç Rauf Kürşat okudu. Kürşat, sanığın lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini belirtti. 

Hastaneye götürmesi hafifletici sebep

Kararda, sanığın kullanımındaki araçla, yolunda seyrettiği esnada önünde ilerleyen motora çarpması sonucu motorda yolcu olarak bulunan Mehmet Bayraktar’ın yaşamanı yitirdiğini, ancak kaza sonrası sanığın olay yerinden kaçmayarak motor sürücü Mehmet Çelik ve Bayraktar’ı aracıyla hastaneye götürmesinin lehine hafifletici neden olarak algıladıklarını söyledi. 

Aydınlatma yok…

Yargıç ayrıca yolun aydınlatmasının olmaması, motorun hiçbir evrakının bulunmayıp arka ışıklarının da içerisinde ampul olmamasından ötürü çalışmayışına ek olarak, motor kullanan Mehmet Çelik ile maktul Bayraktar’ın kask takmamasını sanık lehine hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini söyledi. Sanığın trafik sicilinin temin oluşunu ve kaza esnasında süratli araç kullanmamasını da göz önünde bulunduran Yargıç, sadece birkaç saniyelik dikkatsizlik sonucu kaza yapmasını değerlendirdiklerinde suçlu bulup mahkûm ettikleri sanığın 2 ay süreyle cezaevine gönderilmesinin en uygun ceza olduğuna karar verdiklerini açıkladı.