Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da 11 Ekim 2016 tarihinde yönetimindeki araç ile 68 miligram alkol tesiri altında seyir halindeyken, yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan 79 yaşındaki Fezile Balçıner’e çarparak ölümüne neden olan 24 yaşındaki Çağrı Ülker, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak hapse gönderildi.

Ölüme sebebiyet verme, alkol tesiri altında araç kullanma ile seyrüsefersiz ve muayenesiz araç kullanma gibi 7 ayrı davadan mahkum edilen Çağrı Ülker 9 ay hapse mahkum edildi.

Davanın kararını açıklayan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığın işlemiş olduğu suçun 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü söyledi. Sanığın tek yönlü gidiş ve dönüş şeridi olan bir yolda seyrettiğini ve karşıya geçtiği sırada çarparak ölümüne neden olduğu Fezile

Balçıner’i görüş açısının net olduğunu anlatan Esendağlı, sanığın buna rağmen fark edemeyerek Balçıner’e çarparak ölümüne sebebiyet verdiğini söyledi. 

Frenlerin tutmadığını biliyordu

Sanığın alkol tesiri altında araç kullanmasını da ağırlaştırıcı faktör olarak dikkate aldıklarını belirten Esendağlı, aracın frenlerinin tutmadığını, ancak sanığın bunu daha önceden bildiğini ve buna rağmen yola çıktığını ifade ederek, bu hususu hafifletici neden olarak dikkate almalarının mümkün olamayacağını aktardı.

Hapislik dışında ceza verilemez

Sanığa verilecek en uygun cezanın hürriyeti bağlayıcı bir ceza olması gerektiği yönünde bulgu yaptıklarını anlatan Esendağlı, sanığın sabıkasız ve genç oluşunu da sanık lehine değerlendirdikten sonra sanık Çağrı Ülker’i 9 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.