Mağusa – Lefkoşa anayolunda önceki akşam meydana gelen kazada Atilla Eyice’nin ölümüne neden olan zanlı Mehmet Reis dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

15 Aralık tarihinde meydana gelen kazada 65 yaşındaki Atilla Eyice’ye çarparak ölümüne neden olan araç sürücüsü zanlı Mehmet Reis, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “İhmalkarlık ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne neden olma” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlı Reis, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Polis: “Hava kararmıştı ve yeterli ışık yoktu…”

Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Mustafa Özkantürk, zanlı Mehmet Reis’in 15 Aralık tarihinde saat 18:50 raddelerinde KS 983 plakalı aracı ile Mağusa’dan Lefkoşa istikametine doğru seyrettiği sırada dikkatsizliği ve ihmalkarlığı sonucunda yolun sağından soluna yaya olarak geçmeye çalışan Atilla Eyice’ye aracının sağ ön kısmı ile çarptığını ve Eyice’nin ölümüne neden olduğunu açıkladı.

Zanlı Reis’in, ardından iki aracın daha geçtiğini beyan ettiğini belirten Özkantürk, konu 2 aracın hemen tespit edildiğini ve gerekli incelemelerde bulunduklarını söyledi. Özkantürk, öncelikle yapılan iz ve eser incelemesinde herhangi bir kan izine rastlanmadığını belirterek, 16 Aralık tarihinde ise yapılan otopside kazanın oluşumunda ikinci bir aracın daha olmadığının tespit edildiğini açıkladı. Eyice’nin kaza anında siyah giydiğini ifade eden Özkantürk, kazanın havanın tamamen karmış olduğu sırada olduğunu ve kaza yerinde yeterli ışık olmadığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özkantürk, zanlı Reis’in uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Serbest kaldı

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Mehmet Reis’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.