Devrim Demir

Lefkoşa anayolu Eviva Lavinium Sitesi önünde 4 Nisan 2013 tarihinde 19 yaşındaki Şehmuz Kara’nın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan KV731 plakalı araç sürücüsü Hamit Türkmen’in davaları dün karara bağlandı.

Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeller ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, sanık Hamit Türkmen’in 4 Nisan 2013 tarihinde meydana gelen ve 19 yaşındaki Şehmuz Kara’nın hayatını kaybettiği kazayla ilgili “İhmalkârlık ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme” davasından suçlu bulunarak mahkûm edildiğini açıkladı.

Hafifletici nedenler göz önünde bulunduruldu

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen “İhmalkârlık ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme” davasında yargılanan sanık Hamit Türkmen’in kararını Mahkeme Başkanı Peri Hakkı okudu. Peri Hakkı, sanığa ceza takdir ederken hayatını kaybeden Şehmuz Kara’nın yol durumunu gözetmeksizin, araçların kendini görmediği bir yerden yola atılmasının ve sanığın hız sınırlarını aşmamış olmasının lehinde hafifletici neden olarak dikkate alındığını aktardı.

Sanığa takdir ederken kişisel durumunu ve olayın meydana geliş şeklini dikkate aldıklarını belirten mahkeme başkanı, sanığa hürriyeti bağlayıcı bir ceza vermenin uygun ve adil olmadığını ifade etti.
Sanık Hamit Türkmen aleyhine ve lehine getirilen tüm hususları değerlendirdiklerini ifade eden Ağır Ceza Mahkeme Başkanı sanık Türkmen’in hakkında getirilen tüm davalardan 5 bin TL para cezasına çarptırıldığını açıkladı.