Evrim Kamalı

Lefkoşa’da, 21 Nisan günü meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Dirensu Erdağ’ın ölümünün ardından tutuklanan Yusuf Erol, teminata bağlanmak üzere mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube’de görevli Polis Çavuşu Yılmaz Öztürk mahkemede verdiği ifadede, Lefkoşa’da 21 Nisan saat 16.45 sıralarında Hatay Sokak’ta yolun solunda Zeymar Ltd Market’in önünde, trafiğin geçmesi için yol vermek amacıyla park halinde bulunan LB 716 plakalı kamyonetine binen Lefkoşa’da sakin Yusuf Erol’un, aracı yarım metre kadar geriye doğru hareket ettirmesi sonucu, o esnada kamyonetin sağ ön tekerlek arasına giren bir buçuk yaşındaki Dirensu Erdağ’a çarptığını söyledi. 

Polis, zanlının yapılan kontrollerinde alkolsüz olduğunu belirterek, nakliye işleri ile uğraştığını ve ailesinin geçimini bu şekilde sağladığını kaydetti. Zanlı ile ölen kız çocuğunun ailesi arasında husumet bulunmadığını ve zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını dile getiren Öztürk, zanlının, mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Yurtdışına çıkışı yasak

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, huzurunda verilen şahadet ve beyanlar ışığında ilk etapta zanlı Yusuf Erol’un ehliyetine el koymayı uygun bulmadığını belirterek, ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve muteber 2 kefilin 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalamaları koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.