Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yüksek Yönetim Denetçisi’nin görevinin; “hem ilgili makamlar hem de kamuoyuyla en sağlıklı diyaloğu geliştirerek ve amaçtan da sapmadan, iyi, düzgün ve temiz işleyen bir kamu yönetimi oluşturmak” olduğunu vurguladı.

Akıncı, “Temenni ederim ki; sizlerden gelen raporlar özellikle icra makamında olan herkesi uyarıcı olsun ve yanlış yapılacak olan işlerin de önüne geçsin, yanlış yapılan işler de varsa onlar düzeltilsin. Burada amaç, iyi düzgün işleyen bir kamu yönetimi oluşturmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı’yı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmede, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu da hazır bulundu.

DİZDARLI 6 AYLIK RAPORU SUNDU

Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, görüşmede, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya, 1 Temmuz-31 Aralık 2015 dönemini kapsayan 6 aylık raporu sunarak, bu raporun 6 ay içerisinde veya geçmiş dönemlere ait başvurularla konuları ilgilendirdiğini söyledi.

Dizdarlı, raporun ayrıca kurumda nasıl bir iş yaptıklarını gösterdiğini, hedeflerini anlattığını ve sıkıntılarını içerdiğini kaydetti; Cumhurbaşkanı’nın görüşlerine açık olduklarını vurguladı.

1458554216.jpg

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, raporu okuyacağını, bunun yanında diğer raporları da okuduğunu ifade ederek, bu raporları okurken fark ettiğinin; geçmişten bir takım konuların kaldığı ve kurum önünde biriktiği olduğunu kaydetti. 

Akıncı, yeni konular, başvurular ve duyumlar yanında kurumun önünde geçmişten kalan, sonuçlanmamış konuların da bulunduğunu ifade ederek, kurumun geçmişten kalan konular üzerinde de çalıştığını kaydetti, bu makamın önemine vurgu yaptı.

Dizdarlı’yı; kısa sürede toplumda bir yankı uyandırması, duyarlılığı ve konulara yaklaşımı, olaylara dürüst ve objektif yaklaşımı konusunda tebrik eden Akıncı, Dizdarlı’nın atandığı andan itibaren toplumda kabul gördüğünü, ancak sonrasında yaptığı çalışmaların da bunun kendini daha da bir gösterdiğine işaret etti.

Akıncı, “Ombusman” veya “Ombudsperson” makamının başında Kıbrıs’ın iki kesiminde de kadın olduğuna işaret ederek, “Temenni ederim ki; sizlerden gelen raporlar özellikle icra makamında olan herkesi uyarıcı olsun ve yanlış yapılacak olan işlerin de önüne geçsin, yanlış yapılan işler de varsa onlar düzeltilsin. Burada amaç, iyi düzgün işleyen bir kamu yönetimi oluşturmaktır” dedi.

Ombudsman görevinin açılımında da bunun olduğuna dikkat çeken Akıncı, Yüksek Yönetim Denetçisi’nin görevini  “hem ilgili makamlar hem de kamuoyuyla en sağlıklı diyaloğu geliştirerek ve amaçtan da sapmadan götürmesi” gerektiğini kaydetti.    

Cumhurbaşkanı Akıncı, bunun da kimsenin yanlış anlamasını gerektirmediğini ifade ederek, burada görevin, iyi işleyen, düzgün işleyen temiz işleyen bir kamu yönetimi oluşturmak olduğunu belirtti.

Akıncı, Yüksek Yönetim Denetçisi mevkisinin 3 yıl boş kaldığını da anımsatarak, Dizdarlı’nın bu mevkii doldurduğunu, “iyi de doldurduğunu” ifade etti ve Dizdarlı’yı tebrik etti, bundan sonraki çalışmalarının aynı verimlilikte devam etmesini diledi.

Akıncı, raporu da okuyup değerlendireceğini ve üzerlerine düşen görevler varsa yapıp kuruma destek olacaklarını, çünkü bu kurumun Kıbrıs Türkü için son derece önemli olduğunu vurguladı.

1458554218.jpg