Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) gazeteci, sanatçı ve hayvan hakları savunucusu Ömür Gedik’i ağırladı. DAÜ Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı Hayvanlara Yardım Kulübü tarafından organize edilen “Hayvan Hakları” konulu söyleşiyi gerçekleştirmek için gelen Gedik, söyleşi öncesi DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti.

Prof. Dr. Osam’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında DAÜ hakkkında bilgiler alan Gedik, Prof. Dr. Osam tarafından DAÜ’de yürütülen Kısırlaştır Aşılat Yaşat (KAY) Projesi hakkında bilgilendirildi. Prof. Dr. Osam, hayvanları anlamak ve onlara yardımcı olmanın son derece önemli olduğuna değinerek, DAÜ olarak “can dostlarımız” olarak nitelendirdiği hayvanları her zaman korumaya ve kollamaya çalıştıklarının altını çizdi.

Ziyaret sırasında DAÜ’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gedik, DAÜ’nün yürüttüğü KAY Projesi’nin diğer tüm üniversitelere örnek olması gerektiği üzerinde durdu. DAÜ’nün hayvanlara karşı yürüttüğü projeler hakkında detaylı bilgiler alan Gedik, DAÜ’nün vizyonunu çok beğendiğini de belirtti.

Söz konusu ziyaret sırasında DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, DAÜ Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş, DAÜ Halkla İişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı, Hayvanlara Yardım Kulübü Danışmanı ile KAY proje gönüllüsü Fayka Güresun ve Hayvanlara Yardım Kulübü Başkanı Atıl Berk Değirmencioğlu da hazır bulundu. Ziyaret sonunda Prof. Dr. Osam, Gedik’e Kıbrıs’a özgü ipek koza pano takdiminde bulundu. 

Hayvan Hakları’nın Önemi Vurgulandı

Prof. Dr. Osam’a gerçekleştirilen ziyaretin ardından DAÜ Aktivite Salonu’nda düzenlenen “Hayvan Hakları” konulu söyleşiye katılan Ömür Gedik, gerçekleştirdiği konuşmasında hayvan haklarından bahsederek hayvanlara nasıl yardımcı olunabileceği konusunda bilgiler verdi.

Söz konusu söyleşide Gedik, hayvanları korumak için yürüttükleri çalışmalar ve Haçiko Derneği üzerinde durarak evcil hayvan mağazalarının kapatılması için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. Gedik ayrıca, hayvanları koruma konusunda sadece kedi ve köpeklerin değil aynı zamanda deniz canlıları ve tüm diğer canlıları da korumayı hedeflediklerinin altını çizdi. Söyleşi sonunda Prof. Dr. Osam  katkılarından dolayı Gedik’e teşekkür plaketi takdim etti. Etkinlikte ayrıca, KAY Projesi’ne destek verenlere de teşekkür plaketleri takdim edildi. Katılımın oldukça yoğun olduğu söyleşiye UBP Milletvekili Dr. Ahmet Kaşif, DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, Yönetsel ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Özer, çok sayıda dekan ve bölüm başkanları ile öğrenciler de katıldı. 

dsc_0057.jpg

dsc_0048-003.jpg

dsc_9980.jpg