Suna ERDEN 

Lefke’de Mehmet Akif Caddesi üzerinde Murat Ömür’ün ölümüyle sonuçlanan kazada araç sürücüsü olan Şükrü Selkar dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen teminat duruşmasında zanlıyı avukat Sedef Özzafer temsil etti. 

TEMİNATA BAĞLANDI 

Duruşmada, 29 Ekim saat 04.00 sıralarında yönetimindeki ER 052 plakalı araç ile Lefke istikametine doğru dikkatsizce seyreden Şükrü Selkar’ın, sola meyilli virajda direksiyon hâkimiyetini kaybedip yolun sağında bulunan kaldırım taşlarına çarpıp, tekrar kontrolsüz bir şekilde yol içerisinde giderken, yolun sağından çıkıp Selvi ağacına aracın ön yüzü ile çarpıp ağacı kökünden söktükten sonra, yol kenarındaki toprak sete çarpıp devrilmesi sonucu trafik kazası meydana geldiği belirtildi.

Kazada aracın ön koltuğunda yolcu olarak bulunan Murat Ömür’ün olay yerinde yaşamını yitirdiği kaydedildi. Meydana gelen kaza ile ilgili gözaltına alınan zanlı Selkar’ın mahkeme emri ile bir gün süre ile tutuklu olduğu, soruşturmanın tamamlandığı belirtilerek zanlının uygun bir teminata bağlanması talep edildi.

Mahkeme 4 bin TL nakit teminat yatırılması, iki kefilin 20’er bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verdi.