Gürsel Karagözlü

Yeşilyurt’ta meydana gelen kazada JF 710 plakalı aracın çarptığı ve yerinden sökülen köprü korulukları halen onarılmadı.

9 Temmuz akşamı Lefke Güzelyurt anayolunda saat 23.20 sıralarında yaşanan trafik kazasında JF 710 plakalı aracı ile Yeşilyurt çıkışında bulunan köprü başına çarparak 3 metreden dere yatağına uçan ve hafif yaralanan Songül Çapar’ın çarptığı köprü başı aradan 15 gün geçmesine rağmen tamir edilmedi.

Hergün onlarca aracın kullandığı Lefke-Güzelyurt anayolundaki köprü başı korulukları trafik kazasının yaşandığı akşam Polis ekiplerinin geçici tedbir olarak koyduğu kırmızı beyaz plastiktrafik işaretleri dışında herhangi bir onarım yapılmadı.

kaza-8-002.jpg

Polis’in geçici olarak koyduğu trafik işaretleri de rüzgardan dolayı dere yatağı içerisine düştü. Bölgede birçok kazanın yaşandığı ve köprüden 3 metreden dere yatağına birçok araç düşerek trafik kazası meydana geldi.

Yeşilyurtlular ve yolu kullanan sürücüler, 15 gün önce meydana gelen kaza sonucu tahrip olan köprü başı koruluklarının en erken bir zamanda yenilenerek başka kazalar meydana gelmeden, yaralanma ve ölüm yaşanmadan yerine konmasını istediler.