Ziya Nasıfoğlu

Esentepe’de 6 Eylül 2014 tarihinde Seyid Dursun Ertürk yönetimindeki aracın kendi araçlarına çarptığı gerekçesiyle 59 yaşındaki Seyid Dursun Ertürk’ü darp ettikten sonra cep telefonunu, içerisinde kredi kartlarının bulunduğu çantasını ve aracın kontak anahtarını zorla aldıkları iddia edilen biri kadın 3 kişi önceki gün polis tarafından gözaltına alındı.

Polis, meseleyle ilgili şüpheli olan Osman Orhun Güler, Güven Özcan ve Naime Saka isimli zanlıları dün mahkemeye çıkardı. Mahkeme, polis soruşturması yapılabilmesi için zanlılar hakkında 2 gün tutukluluk emri verdi.

Araçtan inip, darp ettiler

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen tutukluluk duruşmasında polis memuru Okay Öğdü, iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Polis memuru Okay Öğdü, zanlıların “Soygun”, “Ciddi darp” ve “Kasti hasar” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Okay Öğdü, Gime-Tatlısu Anayolu’nda Paradise Sitesi Kavşağı’nda saat 23:45 sıralarında Seyid Dursun Ertürk yönetimindeki FN 922 plakalı aracın, önünde seyir eden Osman Orhun Güler yönetimindeki JD 197 plakalı araca arkadan çarptığını ifade etti.

Polis memuru Öğdü, kaza nedeniyle önce Osman Orhun Güler’in araçtan indikten sonra müşteki Seyid Dursun Ertürk’ü darp etmeye başladığını ve müştekinin gözlüklerini kırdığını söyledi. Öğdü daha sonra aynı araçta bulunan Güven Özcan ve Naime Saka isimli diğer zanlıların da araçtan indiğini ve darp olayma karıştığını dile getirdi.

Okay Öğdü, müştekiyi darp ettikten sonra zanlıların Seyid Dursun Ertürk’e ait cep telefonunu, içerisinde kredi kartlarının bulunduğu çantasını ve aracın kontak anahtarını zorla aldığını ve olay yerinden kaçtıklarını anlatarak, olayın polisin bilgisine gelmesiyle geniş çapta soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Zanlıların önceki gün Esentepe’deki evlerinde tespit edildiğini anlatan Öğdü, aracın kontak anahtarının bulunduğunu ancak çanta ile cep telefonunun henüz bulunamadığını belirtti.

Güven Özcan dışındaki zanlıların gönüllü ifade verdiklerini aktaran Öğdü, meseleyle ilgili aranan emareler ve alınması gereken ifadeler olduğuna dikkat çekti ve zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını istedi.

Avukat Aytekin Özalkım, tutukluluk talebine itiraz etmeyince Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğullan talep edilen tutukluluk süresine emir verdi.