Adana’nın Kozan İlçesi'nde 35 yaşındaki Bekir Topaloğlu’nun öldürdükten sonra cenazesinde ağıtlar yakan ve sosyal medya hesabından, "Mekanın cennet olsun abimmmm" mesajı paylaşan Okan İdem, 20 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bekir Topaloğlu, 30 Temmuz 2015’te evinin önünde plakasız motosikletteki başlarında kask bulunan 2 kişinin av tüfeğiyle ateş etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada polis, cinayetin alacak verecek meselesi yüzünden işlendiğini belirledi.

"MEKANIN CENNET OLSUN ABİMMM" MESAJI

Araştırmanın devamında ekipler, motosikletteki kişilerin Okan İdem ile Harun Biricik olduğunu, İdem’in olaydan sonra Bekir Topaloğlu’nun cenazesine katıldığı ve sosyal medya hesabından da Topaloğlu ile olan fotoğrafını, "Mekanın cennet olsun abimmm" notuyla paylaştığını saptadı. Bunun üzerine İdem ve Biricik gözaltına alındı. Sorguda Okan İdem, Topaloğlu’nu öldürdüğünü itiraf etti. Soruşturmanın devamında Ahmet Atlı ve Eren Türkmenli de cinayeti azmettirdikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 4 kişi mahkemece tutuklandı.

Soruşturmanın sonunda Cumhuriyet Savcısı şüpheliler hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Dava sonunda mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Okan İdem’i samimi itirafından dolayı 20 yıl 5 ay, Harun Biricik’i 25 yıl 7 ay, Ahmet Atlı ile Eren Türkmenli’yi ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.