Adana'da, tombala oynatabilmek için önce Güven Parti ardından da Milliyetçi İrade Yükseliş Partisini kuran şahıslar, şimdi de kurdukları Çukurova Eğlence Kültür ve Konaklama İş Sendikası'nda (Çek-İş) tombala oynatırken yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri daha önce Güven Parti Adana İl Başkanlığı olarak kullanılan mekanda tombala oynatıldığı ihbarını aldı. Yapılan operasyonda polise binanın artık Çukurova Eğlence Kültür ve Konaklama İş Sendikası'na ait olduğu tombala oynatılmadığı söylendi. Ancak polis sendikaya baskın yaptığında tombala oynatılan malzemeler ele geçirdi, içeride bulunan 89 kişiye tombala oynamaktan Kabahatlar Kanununa göre 102 lira para cezası kesti. Sendikanın başkanı Ç.B. ile birlikte 11 kişi hakkında kumar oynatmak ve yer temin etmek suçundan işlem başlatıldı.

GÜVEN PARTİYE 50'DEN FAZLA BASKIN YAPILMIŞTI

Polis, 18 Nisan 2014 tarihinde başlayarak daha önce Güven Parti Adana İl Başkanlığı olarak kullanılan binaya 50'den fazla tombala operasyonu yaptı. Ancak buna rağmen şahıslar tombala oynamayı bırakmayıp parti ismini değiştirerek Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıkları oluşturup tombala oynatmaya devam etti. Polislerin bu partiye de baskın yapması sonucunda şahıslar, jandarma bölgesine taşımalı sistemle tombala oynamaya ve oynatmaya gitmeye başlamıştı. Ancak tombalacılar orada da rahat rahat tombala oynayamayınca bu kez tekrar Adana'ya dönüp sendika kurarak tombala oynatmaya başladığı ortaya çıktı. Parti kuranlarla sendika kuranların aynı kişiler oldukları belirlendi. Zanlıların geçmişte siyasi parti de tombala oynatırken yakalandıkları için adliyeye sevk edilirken "Yüzde 10 barajını aşacağız" diye demeç vermeleri çok konuşulmuştu.