Posta Dairesi Müdürü Yusuf  Önderol, Girne Posta Dairesi’nde greve gidilmesine neden olan sorunların çözümü için gerekli adımların atıldığını belirtti.

Bina ve personel sıkıntısının giderilmesi talebiyle başlatılan grevle ilgili yazılı açıklama yapan Önderol,  “Sorunların çözümü için gerekli adımların atılmış olduğunu, sorunlara herhangi bir duyarsızlığımızın olmadığını tüm kamuoyunun bilgisine sunarım” dedi.

Girne Posta Dairesi’ndeki sorunların uzun yıllar öncesinden süregelen sorunlar olduğunu vurgulayan Önderol, personel sıkıntısını gidermek için 10 kişilik 4’üncü derece posta memuru ve 5 kişilik tevziatçı istihdamı için yetki verilmesi hususunda Başbakanlığa yazılı talepte bulunulduğunu belirtti.

Binanın tadilatı konusunda da Merkezi İhale Komisyonu üzerinden çıkılan ihalenin 2015 yılının son günlerinde sonuçlandırıldığını kaydeden Önderol, “çalışmaların Türkiye Cumhuriyeti’nin sağladığı finansmanla yapılması içinbloke güncellenmelerinin Türkiye ile KKTC 2016 – 2018 Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün imzalanmasına müteakip yapılacağını” kaydetti. Önderol, numaratör, güvenlik kamerası gibi ihtiyaçların da bu yöntemle giderilmesinin öngörüldüğünü ekledi.