Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Şafak Öneri, seçim sonuçlarının bağımsız adaylar Derviş Eroğlu ile Mustafa Akıncı’nın ikinci tura kaldığını gösterdiğini açıkladı.

Öneri, saat 20.15 sıralarında basına yaptığı açıklamada, 693 sandıktan sadece 35’inin sayılmadığını, ellerine ulaşan sonuçlar itibarıyla Eroğlu’nun yüzde 28.35 ile seçimi önde tamamladığını söyledi.

Akıncı’nın ise yüzde 26.80 oy oranıyla ikinci sırayı aldığını ifade eden YSK Başkanı Öneri, CTP-BG adayı Sibel Siber’in ise seçimi yüzde 22.49 oyla üçüncü sırada tamamladığını bildirdi.

Sayılmamış 35 sandık kaldığını ve arada kapanması çok zor bir fark olduğunu belirten Öneri, yine de kesin sonuçların 35 sandığın sayımının da tamamlanmasıyla netleşeceğini anlattı.

Öneri, bu akşamdan itibaren 2. tur için çalışmalara başlayacaklarını da ifade ederek “Sonuçların ülkemize halkımıza olumlu sonuçlar getirmesini diliyorum” dedi.

YSK Başkanı Şafak Öneri, bir soru üzerine sonuçların Eroğlu ve Akıncı’nın ikinci tura kaldığını gösterdiğini, en yakın adayın ancak kalan 35 sandıktaki tüm oyları alması halinde durumun değişebileceğini, yine de bu ihtimali de göz önüne almak gerektiğini söyledi.