Duygu Alan

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin bünyesinde inşa edilen Onkoloji Merkezi’nin faaliyete girmesi için çalışmalar hızlandırıldı.

İnşaatı geçtiğimiz aylarda tamamlanan Onkoloji Merkezi’nin tamamen hizmete girmesi için merkezi, hastanenin ana binasına bağlayan tünelin inşa edilmesi ve merkezde görev yapacak sağlık personelinin istihdam edilmesi gerekiyor.

Tüneli Tüfekçi Ltd. yapacak

CTP-UBP hükümeti döneminde Bakanlar Kurulu’nun aldığı karara göre, Onkoloji Merkezi’ni hastanenin acil servisine bağlayacak olan tünel inşaatı Onkoloji Merkezi’ni inşa eden Tüfekçi Ltd. tarafından yapılacak.

Tüfekçi Ltd. Direktörü Hüseyin Tüfekçi’den alınan bilgiye göre tünel inşaatının çalışmalarına yakın zamanda başlanacak.

Radyoterapi hizmeti Mayıs ayının ikinci yarısında

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’ndan alınan bilgiye göre inşaatı tamamlanmış olan Onkoloji Merkezi’nde radyoterapi hizmeti Mayıs ayının ikinci yarısında başlayacak.

Kemoterapiye ise merkezi hastanenin acil servisine bağlayacak tünel inşaatının tamamlanmasına paralel olarak başlayacak.

İki onkolog ile anlaşıldı

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Onkoloji Merkezi’ni Mayıs ayı sonunda hizmete koymayı hedeflediklerini belirterek Onkoloji Merkezi’nde iki yıl süre ile sözleşmeli olarak görev yapmak üzere iki onkolog ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Hemşire istihdam edilecek

Hemşire sorununun ise büyük bir sıkıntı olduğunu kaydeden Faiz Sucuoğlu, Onkoloji Merkezi’nde görev yapmak üzere 10 hemşire için sınav tarihinin dün itibari ile belirlendiğini 30 hemşire için de yetki istediklerini belirtti.

14 milyon 500 bin TL’ye mal olacak

Faiz Sucuoğlu, Onkoloji Merkezi’nin inşaatı için bu güne kadar 12 milyon TL’nin harcandığını kaydetti.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, tünel inşaatı ve diğer ek işler dahil Onkoloji Merkezi’nin yaklaşık 14 milyon 500 bin TL’ye mal olacağını açıkladı.

Sırada devlet hastanesi var

Sağlık bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin de artık ihtiyaca cevap vermediğini söyleyerek yeni bir hastane inşa edilmesi için gerekli çalışmaların başlatılacağını kaydetti. Sucuoğlu, hükümetin güvenoyu almasının ardından sağlık alanında tecrübeli bir ekiple birlikte Türkiye’ye gideceğini ve Antalya’da faaliyet gösteren bin yataklı bir kent hastanesini ziyaret edip, fikir sahibi olmak adına incelemelerde bulunacaklarını söyledi. Sucuoğlu, Lefkoşa’da inşa edilmesi planlanan yeni hastanenin Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun hemen arka kısmında bulunan alana inşa edileceğini hastanenin finansmanının ise Türkiye olacağını ifade etti. Faiz Sucuoğlu, yeni hastanenin faaliyete girmesi ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan Onkoloji Merkezi’nde hizmet konusunda yaşanacak sorunların nasıl çözümleneceği sorusuna ise “Günü gelmeden bu hususta da doğabilecek sorunlar göz önünde bulundurularak gerekli önlem alınıp, gerekli çalışma yapılacaktır” dedi.