Vize borcunu sildirmek için 25 Aralık 2015 tarihinde yetkili makamlara sahte öğrenci belgesi veren Nijerya uyruklu zanlı Yetunde Olajumuke Madojutula ile ona sahte öğrenci belgesi düzenleyen yine Nijerya uyruklu Ademola Omotayo Osıfeso’nun ardından suç ortakları olduğu düşünülen Lavgins Lavani de gözaltına alındı. 

Zanlı Lavgins Lavani’nin Madojutula’yı sahte belge alması için Osıfeso ile tanıştırdığı belirtildi. Hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Polis, 25 Aralık tarihinde zanlı Yetunde Olajumuke Madojutula’nın 39 günlük vize borcunu sildirmek için sahte öğrenci belgesini İçişleri Bakanlığı’na verip tedavüle sürdüğünü söyledi. 

Sahte belge temin ettiğini itiraf etti…

Polis, Madojutula’nın sorgusunda, zanlı Lavgins Lavani’nin kendisine geriye dönük öğrenci belgesi hazırlayabileceğini söyleyip, zanlı Ademola Omotayo Osıfeso ile tanıştırıp sahte öğrenci belgesini temin ettiğini itiraf ettiğini açıkladı. Polis, zanlı Madojutula ile Osıfeso’nun 29 Aralık tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldığını, teminata bağlandıklarını ancak şartları yerine getiremedikleri için 15 gün süre ile cezaevine gönderildiklerini söyledi. 

Soruşturma devam ediyor…

Aranan zanlı Lavgins Lavani’nin önceki gece Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını, sorgusunda suçlarını kabul ettiğini kaydeden polis, mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.